Vor fi dați afară profesorii care nu vor să se vaccineze? Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ce se întâmplă cu profesorii care refuză vaccinarea?

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, se declara nemulțumit de ritmul vaccinărilor în rândul personalului din școli, dar spune, pe de altă parte, că învățământul românesc nu iși permite să renunțe la cadrele didactice că formă de sancțiune. Cîmpeanu crede că profesorii ar trebui să fie mai deschiși la argumentele științei și să nu mai fie atât de sceptici cu privire la vaccinare.

profesoara care preda copiilor in clasa

„Trebuie să recunosc, de o lună de zile, progresul în cazul vaccinărilor există, dar este foarte lent, de ordinul a 200-300 de persoane vaccinate pe zi, or în luna martie aveam peste 6.000 de persoane vaccinate pe zi (…) Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții (…) Mai ales după o perioadă atât de lungă de criză pot să înțeleg frustrările, expunerea la fake news și la manipulare, pot să înțeleg aceste lucruri și pot să înțeleg că e nevoie de timp și de perseverență, e nevoie de persoane credibile – cele cu competențe în domeniul medical – care trebuie să risipească aceste semne de întrebare pe care până și cadrele didactice le au. Deși cadrele didactice ar trebui să fie mai pregătite decât media din perspectiva deschiderii față de știință”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Ce se va întâmpla, totuși, cu profesorii care vor refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus? Vor fi dați afară din școli? Sau vor rămâne doar la predarea online? Ministrul Educației spune că, în acest moment, exclude posbilitatea de a da sancționa profesorii care nu vor să se vaccineze și subliniază faptul că învățământul românesc nu își permite să renunțe la cadrele didactice ca formă de sancțiune. Cîmpeanu mai spune că nici soluția ca profesorii nevaccinați să între doar online nu este fezabilă.

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: