Prima țară care a aprobat vaccinarea anti-Covid la copiii cu vârste între 12 și 15 ani

După o examinarea științifică ”riguroasă și independentă a dovezilor cunoscute”, Canada a aprobat vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani cu Pfizer. Inițial, autorizarea a fost făcută pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Canada devine, astfel, prima țară din lume care aprobă vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârsta de peste 12 ani. 

Autorizarea unui prim vaccin în Canada pentru prevenirea Covid-19 la copii marchează un pas important în lupta Canadei împotriva pandemiei”, a subliniat consilierul medical șef la Health Canada, Dr. Supriya Sharma. Aceasta a subliniat și faptul cî de când a început pandemia, 20% dintre persoanele confirmate ca fiind infectate cu Covid-19 au avut vârsta de sub 19 ani.

Citește și: Începe vaccinarea anti-Covid prin medicii de familie. Ce spun autoritățile despre imunizarea copiilor

preadolescent care se vaccineaza

Decizia țării nord-americane se bazează pe „noi date colectate” în urma unui studiu clinic uriaș de fază 3 din Statele Unite, care a cuprins peste 2.000 de participanți cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. „Datele din studiul clinic au arătat că după a doua doză, eficacitatea prevenirii Covid-19 la această grupă de vârstă mai tânără a fost de 100%”, a confirmat ministerul. Efectele vaccinului asupra acestei grupe de vârstă sunt asemănătoare cu cele înregistrate la adulți, fiind temporare și ușoare, precum durere a brațului la locul injectării, frisoane și febră sau dureri de cap, precizează Health Canada. De asemenea, s-a precizat și că alți producători efectuează deja studii la ”adolescenți și copii, inclusiv la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani„. 

Pfizer-BioNTech este sub revizie și în SUA,

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: