Vladimir Putin explică de ce a început războiul din Ucraina – CURIERUL ROMÂNESC

”Mulți susțin acum că Rusia încalcă dreptul internațional. Eu cred că acest lucru nu corespunde deloc realității”, a declarat președintele Vladimir Putin, răspunzând la întrbările în plenul Forumului Economic Estic de la Vladivostok.

El a explicat și de ce a început războiul din Ucraina.

”Cine a început războiul din Irak fără nici o aprobare din partea Organizației Națiunilor Unite? Cine a distrus Iugoslavia sub pretexte aparent credibile? Cine a făcut asta? Cine a declanșat un război în centrul Europei, bombardând Belgradul? Nimeni nu a amintit atunci despre principiile dreptului internațional.

Vă prezint o înlănțuire simplă legată de dreptul internațional și de legitimitatea acțiunilor noastre.

Carta Organizației Națiunilor Unite vorbește despre dreptul națiunilor la autodeterminare. În timpul crizei din Kosovo, Curtea Internațională de Justiție a ONU a adoptat o hotărâre conform căreia, dacă o parte a unui teritoriu, o parte a unei țări vrea să-și proclame independența, această parte nu este obligată să ceară permisiunea guvernului central al țării sale. Asta referitor la Kosovo.

De ce nu se aplică același lucru în cazul Republicii Donețk și a Luganskului? Este același lucru. Dacă ele au acest drept – iar ele îl au în conformitate cu Carta ONU și cu dreptul la autodeterminare,

 » Citește tot articolul pe Curierul Românesc.

Lasă un răspuns