Burse mai mari pentru elevi ! Iată ce criterii s-au aprobat pentru acordarea lor

Elevii pot primi burse încă din primele zile ale noului an școlar

Secretarul de stat Florian Lixandru a anunțat că, începând cu acest an școlar, elevii își vor putea primi bursele pe data de 15 a fiecărei luni. O noutate este că elevii din clasele a V-a și din clasele a IX-a, care în anii trecuți puteau primi burse după primul semestru, au posibilitatea de a avea parte de ele încă de la începutul anului școlar. Potrivit „romaniatv.net”, Florian Lixandru a venit cu următoarele precizări:

„…elevii din gimnaziu care vin din învățământul primar vor putea primi bursă socială și bursa de studiu încă din prima zi a semestrului întâi. Pe baza calificativelor primite în clasa a IV-a, pot beneficia de burse de studiu și de burse sociale elevii care au obținut calificative de „bine” și „foarte bine” pe parcursul clasei a IV-a. Iar în ceea ce privește elevii de clasa a IX-a, bursa de studiu, bursa de merit și bursa socială se vor acorda pe baza mediei de admitere în liceu.”

trei elevi de clasele primare in uniforma plecand din curtea scolii

Care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a primi bursa de merit

Ordinul 5379 din 2022 al Ministrului Educației prevede ca bursele de merit să fie acordate elevilor din clasele VI-XII din învățământul de stat. Criteriile ce trebuie îndeplinite pentru acest tip de bursă sunt:

  • Pentru elevii de clasa a IX-a: media de admitere în învățământul liceal sau profesional a fost cel puțin 9,50, iar în anul școlar anterior au avut cel mult 20 de absențe nemotivate;
  • Pentru elevii care nu sunt în clasa a IX-a: media generală a fost cel puțin 9,50 și s-au acumulat cel mult 20 de absențe nemotivate pe parcursul anului școlar anterior;

 » sursa: qbebe.ro