ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Pe 20 februarie 2020, un ONG european (Centrul european pentru lege și justiției – ECLJ) a făcut public un raport fără precedent despre imixtiunile, directe sau prin interpuși, ale rețelelor lui Soros în activitatea CEDO. În primul moment, CEDO a primit furioasă raportul. Comitetului de Miniștri, forul suprem al Consiliului Europei, și deci și al CEDO, i-a trebuit mai mult de un an să recunoască public veridicitatea raportului, indicând dorința de a reevalua „până în 2024, în lumina experienței dobândite, eficacitatea sistemului actual de selecție și de alegere a judecătorilor Curții” (8 aprilie 2021). Pe 26 iulie, Comitetul s-a exprimat public încă o dată, de data aceasta subliniind, între altele, surprinzător, imposibilitatea de se a cere o revizuire a deciziilor Curții (deci și a celor adoptate în împrejurări precum cele în discuție). Tot atunci, Comitetul a anunțat că CEDO a început să-și reexamineze propriul regulament, „inclusiv articolul 28” care se referă la chestiunea conflictelor de interese.
Dat fiind că personal am avut indicii că CEDO a adoptat și în cazul meu o decizie în același mod corupt, la 19 decembrie 2021 m-am adresat Curții cu o cerere de revizuire a deciziei; speța privea încălcarea libertății mele de exprimare de către Tribunalul București într-un proces cu una din căpeteniile sorosiste de la noi, Gabriel Andreescu – iar la CEDO corifeii sorosisti Andreescu și prea-buna sa prietenă Renate Weber (fostă judecătoare ad-hoc la CEDO) au putut să facă toate aranjamentele din lume cu președintele ungur al Secției competente (om al lui Soros și el, și coleg cu cei doi în rețelele numitului).
Răspunsul CEDO? Ceva ce egalează în cinism lumea lui Soros. Pe scurt: „Decizia dvs e definitivă, fără cale de atac. Cererea dvs de revizuire față de plângerea inițială”. Serios, „nu conține fapte noi”? Dar numeroasele indicii, pe care le-am detaliat foarte concret, cum că agenții lui Soros au intervenit în luarea deciziei, ce altceva sunt dacă nu „fapte noi”? Faptul că decizia e fără cale de atac e adevărat, așa prevăd actualele reglementări. Pe care însă Comitetul de Miniștri, și apoi și CEDO, în propriul Regulament, le pot modifica bine merci.
Nu vreți să faceți asta? De ce, nu mai e valabil principiul „Să se facă dreptate chiar dacă ar fi să piară lumea”? După finalul epistolei Curții, se pare că nu. Adică facem noi ceva pe dreptatea ta, pentru că „Curtea are un mare volum de muncă, iar registratura nu mai poate răspunde la scrisorile sau la apelurile dvs telefonice”.
În sfârșit, faptul că Comitetul de Miniștri a enunțat sec (și cinic, de asemenea) „imposibilitatea de a se cere o revizuire a deciziilor Curții” (inclusiv deci și a celor adoptate în împrejurări precum cele în discuție) –