Urmează demolarea! Primăria Oradea a câştigat definitiv procesul intentat de expropriaţii din Nufărul

Curtea de Apel Oradea a dat câştig de cauză Primăriei în procesul intentat de şapte familii de orădeni care urmau să fie expropriate de case și terenuri pentru ca municipalitatea să poată muta în spatele blocurilor maşinile parcate în bulevardul Nufărul-Cantemir, aflat în reabilitare.

„Vor fi notificaţi!”

Sentinţa, definitivă şi executorie, a fost dată la începutul lunii, cu votul a doi judecători din trei, unul dintre ei făcând opinie separată.

„Curtea de Apel a desfiinţat sentinţa Tribunalului Bihor, potrivit căreia Primăria ar fi făcut abuz de putere, ne-a dat câştig de cauză, aşa că urmează să reluăm procedura suspendată la intentarea procesului”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Din cele şapte familii care s-au opus exproprierii până la urmă au mai rămas în proces doar patru, trei proprietari preferând să încaseze banii puşi de Primărie în cont şi să îşi caute alte locuinţe.

„Cei patru proprietari vor fi notificaţi cu data şi ora la care se va merge cu evaluatorul la faţa locului pentru a se stabili corect valoarea despăgubirii pe care o vor primi. Cu această ocazie ei vor putea menţiona toate elementele constitutive ascunse ale imobilelor care ar putea influenţa preţul”, a declarat Cristian Popescu, adjunctul directorului Popa.

Termen: 1 septembrie!

Odată comunicat municipalităţii preţul imobilelor de către evaluator, procedura va intra în linie dreaptă. „Suma alocată despăgubirilor va trebui aprobată de Consiliul Local, după care, în următoarea etapă, se vor emite deciziile de expropriere, se vor consemna banii în conturile familiilor, iar cei care vor face dovada proprietăţii vor putea să îi ridice pentru a-şi cumpăra alte imobile”, a spus Popescu.

La fel ca vecinii lor care au renunţat la proces, expropriaţii vor avea termen până la 1 septembrie să îşi găsească alte locuinţe şi să se mute pentru ca Primăria să le poată dărâma imobilele.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: