Un bebeluș prematur a murit în spital după ce a primit hrană contaminată

Nou-născutul a murit la 9 zile după ce i s-a administrat hrană contaminată în spital

Un nou-născut a murit la doar 9 zile după ce a venit pe lume, după ce i s-a administrat hrana contaminata, într-un spital din Anglia. Micuțul, pe nume Yousef Al-Kharboush, a făcut septicemie după ce medicii i-au administrat intravenos un lot contaminat de nutriție parenterală totală de la ITH Pharma.

Conform medlineplus.gov, nutriția parenterală totală (TPN) este o metodă de hrănire care ocolește tractul gastrointestinal și constă într-o formulă specială administrată intravenos, care asigură majoritatea nutrienților de care organismul are nevoie. Metoda este folosită atunci când o persoană nu poate sau nu are voie să primească hrană sau lichide pe cale orală.

Alături de micuțul Yousef, alti doi bebeluși au murit după ce au primit hrană din același lot!

Din păcate, micuțul Yousef a fost unul dintre cei trei micuți care au murit și unul dintre cei 19 bebeluși din nouă spitale din Anglia care s-au îmbolnăvit, relatează My London. Toți primiseră o perfuzie pentru nutriția parenterală totală (TPN) de la ITH Pharmas, dar cu un lot contaminat.

Citește și: Altă moarte suspectă la spitalul din Galați: a rămas orfan de mamă un bebeluș de 3 luni

Yousef și fratele său geamăn, Abdulilah, s-au născut prin cezariană de urgență la Spitalul St Thomas din centrul Londrei, la 32 de săptămâni de gestație, în mai 2014. În timp ce se aflau la terapie intensivă, amândoi au fost hrăniți intravenos, dar, în timp ce Abdulilah nu a fost afectat, Yousef a murit la 1 iunie 2014. Tameria Aldrich și Oscar Barker au fost doi dintre ceilalți bebeluși care s-au îmbolnăvit din cauza hranei contaminate primite.

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: