UDMR cere uciderea urșilor din pădurile României

UDMR consideră că sunt prea mulți urși bruni în pădurile României, așa că, deși este o specie protejată prin lege, și-a pus în gând să găsească o soluție pentru a reduce numărul acestora. O decizie curioasă ținând cont că sub conducerea UDMR erau defrișate ilegal pădurile din România.

Europarlamentarul UDMR Vincze Lorand a anunțat că în cadrul Parlamentului European se discută pe marginea unei petiții inițiate de președinții consiliilor județene Harghita, Mureș, Covasna și Brașov.

„Protejarea vieții umane și prevenirea daunelor economice este mai importantă pentru noi decât orice altceva”, susține europarlamentarul UDMR. Potrivit informațiilor, în România trăiesc aproape 7.000 de urși bruni, dintre care 2.100 sunt în județul Harghita.

Lorand a precizat că a purtat deja discuții cu ministrul Mediului Tanczos Barna pentru a elabora un plan de management privind popuția de urși.

„Trebuie să arătăm foarte clar Parlamentului European și Comisiei Europene că această situație are nevoie de o rezoluție urgentă. Este vorba despre protecția naturii și a mediului, ursul este o specie protejată, dar este un animal carnivor care dacă nu se face nimic numărul de exemplare crește și vorbim de pagube de milioane de euro. De câteva săptămâni am vorbit cu Ministrul Mediului, dl. Tanczos Barna, iar el a promis că ministerul va adopta cât de curând un plan de management al marilor carnivori, care odată implementat va rezolva această problematică”, a declarat Vincze Lorant.

%d blogeri au apreciat: