Tulburarea psihică de care suferă Elon Musk, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii (VIDEO)

Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX şi unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă, a recunoscut public că suferă de sindromul Asperger, o afecţiune din spectrul autist, asociat cu dificultatea interacţiunilor sociale.

Confesiunea a fost făcută în show-ul „Saturday Night Live” (SNL), pe care Musk l-a găzduit în premieră. El a afirmat că, probabil este prima persoană care suferă de sindromul Asperger și este, totuși, gazda acestui show. În realitate, însă, Musk nu este de fapt prima gazdă SNL cu sindromul Asperger: Dan Aykroyd, fostul membru al distribuţiei, a găzduit spectacolul în 2003 şi a discutat în mod deschis despre Asperger, scrie Mediafax.

„Celor pe care i-am jignit, vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oamenii pe Marte cu o rachetă. Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”, a spus el.

De asemenea, Musk a invitat-o în emisiune pe mama lui, Maye Musk, şi a glumit pe seama numelui copilului lui (X Æ A-12), care „se pronunţă ca atunci când o pisică aleargă pe tastatură”, şi a deplâns volumul discuţiilor despre el în presă şi pe reţelele de socializare.

Apoi, miliardarul a glumit pe seama reputaţiei lui de geniu, de perturbator, antreprenor şi partizan al cripto-monedelor. El a vorbit despre viziunea sa asupra viitorului, mai ales al unuia marcat de energia regenerabilă şi a spus că este de părere că „umanitatea trebuie să devină o civilizaţie spaţială multi-planetară”.

Ce este sindromul Asperger

Sindromul Asperger este o tulburare din spectrul autismului, caracterizată prin dificultăți sociale și de comunicare, precum și prin comportamente repetitive și/sau rigide.

Afecţiunea poartă numele pediatrul vienez Hans Asperger, care a observat comportamente și dificultăți asemănătoare autismului la băieții care aveau o inteligență normală.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: