Tudor Chirilă, reacție dură la adresa lui Cîțu: E absurd! Industria de spectacole, artiștii independenți nu există pentru acest guvern

Distribuie acest articol!


  Artistul Tudor Chirilă este vehement împotriva măsurilor luate de autorități în ceea ce privește organizarea spectacolelor și a evenimentelor din aer liber, întrucât, potrivit acestuia, „au mai multe restricții decât anul trecut”.

  Autoritățăile au stabilit recent noile reguli de participare la specatcole sau evenimente organizate în aer liber, precum și la cele organizate în interior, însă, potrivit lui Tudor Chirilă, „sectorul cultural nu există pentru acest Guvern” deoarece măsurile sunt unele mai restrictive decât înainte.

  Tudor Chirilă a transmis pe contul său de Facebook un mesaj în care își arată poziția față de noile norme adoptate de autoritățile române.

  Sectorul cultural, industria de spectacole, artiștii independenți nu există pentru acest guvern. De fapt, evenimentele în aer liber au mai multe restricții decât anul trecut ca să nu mai vorbim de faptul că se păstrează ideea la fel de absurdă că e mai sigur la interior decât la exterior. Luni pe pagină asta vom explică live de ce”, a transmis într-o postare Tudor Chirilă.

  În fapt, acesta a distribuit o postare de pe pagina de Facebook „ALIS – Asociația Lucrătorilor din Industria Specacolelor” în care se susține că măsurile de relaxare anunțate de Guvern privind sectorul cultural sunt de fapt mai restrictice.

  Tratamentul aplicat operatorilor din domeniul cultural, absolut discriminatoriu”

  „Măsurile de relaxare pentru sectorul cultural, anunțate de autorități ieri, 14 mai, înseamnă, de fapt, norme mai RESTRICTIVE de desfășurare a evenimentelor atât pentru public cât și pentru operatorii culturali, în ciuda recomandărilor și normelor sanitare agreate de INSP și de Ministerul Sănătății. După un an de zile în care rata de infectare a fost mult peste nivelul celei de acum câteva luni, condițiile de acces la evenimentele culturale S-AU ÎNĂSPRIT, participarea publicului fiind posibilă, începând de astăzi, doar pe baza unui certificat medical.

  În mod absurd și total greșit, conform noilor «măsuri de relaxare», evenimentele culturale desfășurate la exterior sunt mai puțin sigure decât acum câteva luni și – în mod inexplicabil – aceleași evenimente sunt considerate în prezent de până la 20 de ori mai nesigure decât evenimentele sportive, care se pot desfășura cu o capacitate de până la 12.000 de spectatori (!). Tratamentul aplicat operatorilor din domeniul cultural, lucrătorilor, artiștilor, managerilor și tuturor celorlalți profesioniști este absolut discriminatoriu față de celelalte sectoare de activitate care funcționează deja după reguli aproape de normalitate”, se arată în postarea trasmisă pe pagina de Facebook menționată.


  Distribuie acest articol!

   %d blogeri au apreciat: