Titi Aur: „Când va pune mâna cocalarul român pe o maşină autonomă, sigur va modifica el ceva pe acolo”. De ce e nevoie și de un câine

Fostul campion de raliu Titi Aur, expert în conducere defensivă, atrage atenția că există „mari probleme” privind educaţia rutieră în România. El este de părere că, atunci când „cocalarul român” va pune mâna pe o maşină autonomă, „sigur va modifica ceva el pe acolo”.

„Şi eu sunt un fan al tehnologiei, dar trebuie să înţelegem că atunci când va pune mâna cocalarul român pe o maşină autonomă, sigur va modifica el ceva pe acolo şi de aceea legea din România va fi pentru maşina autonomă o lege specială. În maşina autonomă trebuie să fie obligatoriu un om şi un câine. Câinele va fi dresat să muşte omul dacă pune mâna pe ceva, pentru că sigur va strica ceva. Sper să ajungem la maşina autonomă, sper să fie aşa, doar că până atunci avem mari probleme de educaţie”, a declarat Titi Aur la Conferinţa internaţională Comportamentul uman în siguranţa rutieră 2022, organizată de Subcomisia pentru siguranţă rutieră din cadrul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, eveniment organizat sub egida Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că educaţia este cea mai rapidă cale de a reduce numărul de accidente în România.

„Mi-am propus să vorbesc despre educaţie. Educaţia care cred eu că este în momentul de faţă principala, poate singura (…) cale rapidă şi relativ ieftină ca să reducem numărul de accidente. De ce relativ ieftin şi de ce rapidă? Pentru că se pot face nişte paşi mai repede decât să construim acele autostrăzi sau până vom face drumurile perfecte sau până va veni maşina autonomă”, a mai spus Titi Aur, citat de Agerpres.

Potrivit fostului pilot de raliuri, statisticile arată că majoritatea accidentelor rutiere sunt din cauza factorului uman.

„Cine influenţează siguranţa rutieră? Omul, drumul sau maşina? Dacă vorbim despre drumuri, drumurile, în ultima perioadă,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: