Deputata AUR de Neamț cere Ministerului Transporturilor să deschidă o anchetă după prăbușirea podului de la Luțca

Dumitrina Mitrea, deputată AUR de Neamț, și-a exprimat indignarea în urma prăbușirii podului de la Luțca și a cerut Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prin intermediului unei întrebări parlamentare, să deschidă o anchetă. Este nevoie ca entitățile responsabile să răspundă pentru a evita o tragedie pe viitor, a punctat deputata, în contextul în care lucrările la podul peste Siret fac parte dintr-un pachet mai mare de obiective din județul Neamț, finanțate din PNDL, și realizate de o asociere a opt firme de construcții.

Podul de la Luțca s-a prăbușit la începutul lunii iunie, la doar jumătate de an după ce a fost redeschis în noiembrie 2021. Podul se află în subordinea CJ Neamț, instituție condusă de baronul PSD Ionel Arsene, care s-a ocupat de lucrările de reabilitare. „Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”, declara Arsene la redeschiderea construcției, când a afirmat că au fost făcute teste de rezistență și că podul este sigur.

Dumitrina Mitrea consideră că astfel de evenimente sunt de neacceptat și solicită ministrului Sorin Grindeanu să dispună corpului de control al Ministerului efectuarea unei anchete detaliate și să spuneți la dispoziție documentația completă referitoare la:

  1. procedura organizare  și desfășurare al licitației pentru acest obiectiv de investiții și în ce condiții se derula licitația;
  2. dacă și cine este asiguratorul-  risc de daună proiect;
  3. cine a efectua lucrări la acest obiectiv și în ce condiții  au fost efectuate aceste lucrări;
  4. cum și cine a efectuat procesul de recepție;
  5. cum și cine a efectuat  testul verificărilor de forță;
  6. care a fost suma totală încasată de către compania care a efectuat lucrarea;
  7. cine este  responsabil  pentru această situație îngrijorătoare și cum va răspunde entitatea care se face vinovată de cauzarea acestui incident. 
%d blogeri au apreciat: