Tichete de vacanță pentru toți angajații și alocații mărite pentru copii din ianuarie. Iată ce valori vor avea

Programul de guvernare al coaliţiei PSD-PNL-UDMR prevede, printre altele, majorarea alocațiilor de stat pentru copii și acordarea de către angajatori a voucherelor de vacanță, de la 1 ianuarie 2022! Conform documentului oficial, care poate fi consultat aici, alocațiile pentru copiii cu vârste între 0-2 ani și handicap vor crește la 600 de lei. Pentru copiii de peste 2 ani, alocația va crește la 243 de lei.

Se are în vedere acordarea, în mod extraordinar, a celei de-a 13-a indemnizații persoanelor cu dizabilități. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, în luna ianuarie 2022. De asemenea, pensiile ar putea crește cu un punct procentual de la 3,75%, cât este în prezent, după transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor, până la 4,75% în 2024, se menţionează în programul de guvernare.

Modificarea Codului Fiscal în sensul eliminării facilității de exceptare de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii care depășesc 4.000 de lei.

Pentru stimularea circulaţiei turistice interne, programul de guvernare al coaliţiei PSD-PNL-UDMR propune acordarea de tichete de vacanţă, începând cu anul 2022, pentru salariaţii din sectorul bugetar şi acoperirea contravalorii tichetelor de vacanţă acordate de angajatorii din sectorul privat, în special pentru promovarea turismului rural şi balnear, valoarea tichetelor de vacanţă urmând să fie de 1.450 lei.

  • Sursă: stiripesurse.ro

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: