The Guardian: Donald Trump s-a temut că va fi asasinat de Iran pentru că a ordonat uciderea lui Suleimani

Donald Trump le-a spus prietenilor săi în decembrie 2020 că se teme de faptul că Iranul va încerca să îl asasineze ca să se răzbune pentru moartea lui Qasem Suleimani, un general iranian ucis într-un atac cu dronă cu un an mai devreme, scrie The Guardian.

Informația șocantă a apărută în „The Divider: Trump in the White House 2017-2021”, o nouă carte scrisă de Peter Baker și Susan Glasser, un cuplu de jurnaliști care scriu pentru New York Times și New Yorker.

Cartea lui Baker și Glasser detaliază politica lui Trump în privința Iranului, de la discuțiile despre acordul nuclear semnat pe timpul lui Barack Obama, până la decizia americanilor de a se retrage din înțelegere în mai 2018 și la momentul din iunie 2019 când Trump a fost inițial de acord cu bombardarea Iranului, dar s-a răzgândit în ultimul moment.

Trump a declarat atunci că s-a gândit pentru „o secundă” și și-a zis: „Știi ceva? Ne-au doborât o dronă fără echipaj, iar noi stăm aici cu 150 de persoane care ar fi murit probabil într-o jumătate de oră după ce îmi dădeam acordul. Și nu mi-a plăcut. Nu mi s-a părut proporțional”.

Qassem Soleimani, Major General commander of the Quds Force Iran, Urmările bombardamentului american de la Bagdad în urma căruia Suleimani a fost ucis. Foto: Profimedia Images
Un prezentator de la Fox News l-a sfătuit pe Trump să nu bombardeze Iranul

Mai târziu a reieșit că un prezentator de la Fox News, Tucker Carlson, a fost printre cei care l-au sfătuit pe Trump să nu ordone bombardamente împotriva Iranului. Șase luni mai târziu, Trump a autorizat bombardamentul în care a fost omorât Suleimani.

Comandantul forțelor de elită Quds (Ierusalim) ale Corpului Gărzilor Revoluționare Iraniene, pe care SUA le-a desemnat grupare teroristă în aprilie 2019,

 » sursa: www.digi24.ro