Ștefan Oprea (AUR): Doar în România se păstrează încă tăcerea în legătură cu pandemia CoVid 19

Ștefan Oprea afirmă că peste tot în lume autoritățile competente încep să verifice ce s-a întâmplat în perioada pandemiei, doar în România se păstrează încă tăcerea.

Trebuie să se facă lumină cu privire la achiziția vaccinurilor, care este afacerea secolului, sau poate chiar a mileniului. Sunt în joc foarte multe miliarde euro din banii contribuabililor europeni. S-a încercat vaccinarea obligatorie, fiind astfel încălcate drepturile omului, dreptul de a alege. Protocoalele de la Pfizer sau de la Moderna, nu spuneau nimic despre reacții adverse, despre ce se poate întâmpla. Nu era un protocol care să informeze.

„Una dintre condițiile Codurilor de la Nurnberg era informarea corectă, or așa ceva nu s-a întâmplat, motiv pentru care noi ne-am opus din răsputeri vaccinării în cadrul acelor certificate verzi. Partea cea mai dramatică a fost atunci când au venit cu certificatul verde la locul de muncă, pentru că a condiționa viața și pâinea unei familii de vaccinare, de faptul că un om nu poate să lucreze și nu poate să primească salariu pentru că nu este vaccinat, a fost unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri care s-au întâmplat în lumea occidentală”, declară Ștefan Oprea

Săptămâna aceasta ar urma să fie audiat Raed Arafat, cel care a fost șeful de ceremonii din perioada pandemiei. El trebuie să vină să dea explicații în fața parlamentarilor, dar mai ales în fața românilor, împreună cu toți miniștrii sănătății.

„AUR a reușit să obțină înființarea unei comisii de anchetă parlamentară cu privire la achizițiile din timpul pandemiei. Însă, această comisie se confruntă cu multe obstacole puse de către reprezentanții marilor partide care nu vor să iasă la lumină adevărul despre tot ce s-a întâmplat în acea perioadă. Nu ne oprim, nu ne lăsăm intimidaţi, ci ne vom asigura că scopul pentru care a fost înfiinţată această comisie va fi atins. Coaliţia de guvernare trebuie să lase să funcţioneze comisia de anchetă privind achiziţiile din perioada pandemiei şi să nu pună obstacole în funcţionarea ei. „, concluzionează Oprea.

În data de 21 decembrie 2021, AUR a fost pe baricade și a reușit să oprească această pornire a guvernanților pentru instituirea certificatului verde la locul de munca.