Sociolog: AUR va ajunge în scurt timp al doilea partid din România

Distribuie acest articol!


  Sociologul Vladimir Ionaș, de la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a afirmat că partidul condus de George Simion a ajuns pe locul 3 în intențiile de vot ale românilor, informează Ziare.com.

  Pot confirma faptul ca AUR a depășit USRPLUS in sondaje. Nu pot spune momentan procente, dar într-adevăr, AUR este al 3-lea partid din Romania, după PSD si PNL. Nu este o diferență foarte mare intre AUR si USRPLUS, dar a reușit să depășească in intenția de vot USRPLUS”, a declarat Vladimir Ionaș pentru Ziare.com.

  Sociologul a explicat faptul ca ascensiunea AUR in sondaje vine pe fondul încrederii tot mai scăzute pe care romanii o au in partidele politice vechi. Potrivit lui Ionas, AUR reușește sa rupă tot mai mult din electoratul USRPLUS, motiv pentru care Alianța înregistrează scăderi la intenția de vot.

  „Creșterea AUR vine strict pe lipsa de încredere a cetățenilor în politică. USRPLUS nu mai reprezintă acea noutate care i-a adus succesul în alegerile anterioare. AUR i-a luat acest loc.

  Prezența estimată la urne foarte scăzută reușește să facă AUR al 3-lea partid din România. In plus, AUR reușește ceva la care nu se așteptau foarte mulți: să rupă chiar din electoratul USRPLUS. O anumită parte a electoratului AUR se suprapune foarte bine cu electoratul USRPLUS, în special când vine vorba despre persoanele cu o educație superioară”, a detaliat acesta.

  Acesta nu este primul institut de sondare care confirma ascensiunea fulminantă a AUR. Amintim că un sondaj de opinie realizat de INSCOP în luna martie anunță faptul că Partidul lui George Simion – Alianța pentru Unirea Românilor – a ajuns pe locul trei în intenția de vot a românilor.

  Concret: potrivit unui grafic din cercetare prezentat de șeful INSCOP, Remus Ștefureac, pe pagina sa de Facebook, pe primul loc în opțiunile romanilor se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26,3% si AUR, cu 15,3%, urmat de Alianța USR-PLUS, cu 14,2%.


  Distribuie acest articol!

   %d blogeri au apreciat: