Sebastian Suciu (AUR), după ce secția de pediatrie a spitalului Județean Botoșani a fost închisă din cauza gândacilor: PSD și PNL au distrus sistemul de sănătate din România

Deputatul AUR Sebastian Suciu a criticat dur PSD și PNL, partide care au distrus sistemul public de sănătate din România, în contextul în care presa a relatat despre un nou caz care a șocat opinia publică. Secția de pediatrie a spitalului Județean Botoșani a fost închisă, după ce o mamă a postat pe rețelele sociale imagini cu gândacii care colcăie în spital și condițiile mizere în care sunt tratați copiii.

Devină pentru această situație – care nu este singulară – sunt vechile partide, care au politizat și sistemul sanitar. Spitalul în cauză se află în subordinea Consiliului Județean, la a cărui conducere se află un lider PSD auditat pentru că ar fi trucat concursurile de angajare în instituție. Ca de fiecare dată, ministrul Sănătății nu ia atitudine, fiind mai degrabă ocupat cu deplasările externe.

„În Botoșani, copii sunt tratați printre gândaci și pereți plin de mizerie. Încă un incident în spitalul în care acum câteva luni o tânără gravidă a murit după o noapte în care agonizat, deși acuza dureri groaznice și nimeni nu a ajutat-o. Unitatea medicală din Botoșani, aflată în subordinea Consiliului Județean, condus de liderul PSD Doina Fedorovici, audiată recent pentru că ar fi trucat concursuri pentru a putea angaja câțiva apropiați, arată ca o adevărată bombă pentru sănătatea oricărui român care îi trece pragul.

Politizarea sistemului de sănătate, ocuparea funcțiilor de conducere pe pile, practici des întâlnite la PSD și PNL, duc la astfel de probleme. Avem de-a face cu o distrugere sistematică a sistemului de sănătate, care a fost supervizată cu cinism de cele două partide. În tot acest timp, ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, se plimbă peste hotare prin excursii pe care mulți români nu au posibilitatea să le aibă și niciun spital nu este nici măcar în stadiul de proiect început, fiind doar vorbe în vânt și hârtii aruncate prin sertare. Situația de la Botoșani sau din majoritatea spitalelor, la o simplă scanare, reprezintă imaginea acestui sistem medical adus în paragină în ultimii 34 de ani de către PSD și de PNL”, a afirmat deputatul AUR.

Sebastian Suciu a amintit că proiectul inițiat de Alianța pentru Unirea Românilor – caravana medicală – este dovada că cetățenii pot beneficia totuși de servicii medicale de calitate, total gratuit. „AUR a a demonstrat prin caravana medicală că dacă se vrea, se poate să se ofere românilor servicii medicale de calitate, la standarde înalte, total gratuit”, a mai spus acesta.