Dan Tanasă: AUR a depus un denunț penal împotriva lui Klaus Iohannis. Să se verifice modul în care s-au desfășurat deplasările externe ale președintelui

Deputatul AUR Dan Tanasă a anunțat că a depus marți, 6 februarie, o plângere la Parchetul General pe numele președintelui Klaus Iohannis prin care a solicitat să fie verificate aspectele cu privire la deplasările externe ale președintelui Iohannis, în speță dacă a fost respectată legislația privind achizițiile publice și sursa finanțării acestora. Demersul vine după ce presa a publicat mai multe materiale care ridică semne de întrebare în ceea ce privește deplasările opulente ale președintelui Iohannis.

„Am depus ieri (marți, 6 februarie – n.r.) la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție un denunț penal împotriva președintelui României, Klaus Iohannis și a consilierilor domniei sale. Demersul nostru a avut la bază numeroase anchete de presă care au scos în evidență informații care ridică mari semne de întrebare cu privire la călătoriile, la deplasările externe foarte opulente ale domnului președinte Klaus Iohannis.

Am solicitat, așadar, autorităților judiciare să verifice dacă nu cumva acțiunile Administrației Prezidențiale și ale președintelui Klaus Iohannis comportă și aspecte de ordin penal. Ne referim aici la fapte precum abuzul în serviciu, delapidarea sau deturnarea de fonduri”.

Dan Tanasă a condamnat lipsa de bun simț a președintelui Iohannis și a subliniat că AUR consideră că deplasările externe luxoase, plătite din banii românilor, sunt inutile. Alianța pentru Unirea Românilor solicită autorităților competente să lămurească dacă în acțiunile Administrației Prezidențiale și ale președinte Klaus Iohannis s-au comis și aspecte de ordin penal.

„Condamnăm cu fermitate această lipsă de bun simț a președinte Klaus Iohannis. Considerăm complet inutile toate aceste deplasări externe luxoase, plătite din banii românilor, și considerăm că este de-a dreptul revoltător ca aceste informații de interes public să fie ascunse de ochii românilor, să fie secretizate doar pentru a apăra sentimentele lui Klaus Iohannis până la sfârșitul mandatului său. Domnul președinte Klaus Iohannis s-a dovedit a fi un om mic și la stat, și la sfat, s-a dovedit a fi un personaj complet inutil în viețile noastre”, a mai spus deputatul într-o conferință de presă.