Se-ntâmplă-n România! S-a trezit brusc cu peste două milioane de lei în cont, iar în loc să-i returneze, și-a cumpărat… BMW-uri de lux

Întâmplare de pomină în București, unde un bărbat, care s-a trezit brusc cu peste două milioane de lei în cont, a refuzat să-i returneze și s-a pus pe cheltuit, cumpărându-și BMW-uri de lux.

Potrivit site-ului adevarul.ro, este vorba despre administratorul unei firme din București care a și fost condamnat, prin sentință definitivă, de Curtea de Apel Timișoara, la doi ani și o lună de închisoare cu executare. 

Omul de afaceri în cauză, Marian Răducu, și un alt inculpat, Eugen Plopeanu, au fost trimiși în judecată pentru însuşirea bunului ajuns din eroare la făptuitor și tăinuire şi fals, conform sursei citate.

Pe scurt, Răducu ar fi refuzat să returneze banii unei companii partenere care i-a transferat banii în cont din greșeală.

„La un moment dat, după plata mai multor facturi, secretara firmei din Timişoara a vrut să îi achite firmei administrate de Marian Răducu o factură de 8.000 de lei. Din eroare, i-a transferat firmei conduse de Răducu suma de 2.016.985 lei”, arată sursa citată.

Ancheta a scos la iveală că după ce a fost înştiinţat că în contul firmei sale a fost făcută o plată eronată în valoare de două milioane de lei, bucureşteanul a început să facă retrageri sau plăţi masive din contul firmei.

Între altele, a cumpărat şi două BMW-uri din Germania, un BMW 640 I Grand Coupe şi un BMW X5, efectuând în doar o jumătate de lună aproape 100 de retrageri în numerar.

„În perioada 17.06.2016 – 01.07.2016, prin cele 93 de operaţiuni de retrageri numerar şi de plăţi efectuate din contul bancar deschis la Banca Transilvania şi aparţinând societăţii……, inculpatul şi-a însuşit suma de 1.562.574,03 lei, sumă care aparţinea societăţii…… (n.r. care a făcut transferul eronat), rămânând în cont suma de 446,364.62 lei”,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: