Italianul care a adus în țară ButanGas-ul lugojeanului Iosif Constantin Drăgan construiește primele “benzinării” LNG pentru camioane din România

Compania italiană Società Italiana Gas Liquidi SpA, care alimentează cu gaze naturale lichefiate (LNG), sub brandul Vulcangas, circa 90% din totalul parcului de autocamioane al Italiei ce funcționează cu acest tip de combustibil, și-a înființat o subsidiară în România, Vulcangas România, care a primit licență de furnizor de LNG pe piața locală din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Administratorul Vulcangas România SRL este Costantino Amadei, totodată membru în Consiliul de Administrație al companiei-mamă din Italia, unde este responsabil cu operațiunile LNG ale acesteia.

“În România vrem să replicăm ce am făcut în Italia. Vrem să facem un coridor care să plece de la granița cu Ungaria, de la Arad, până la Marea Neagră, la Constanța. În primă fază vrem să facem trei stații de alimentare cu LNG, la Arad, București și Constanța. Așteptăm autorizațiile de construire pentru stațiile de la Arad și Constanța, pentru care avem deja certificate de urbanism. Pentru București, mai trebuie să finalizăm contractul de închiriere a terenului. Sperăm să iasă cât mai repede autorizațiile, pentru a construi stațiile și a începe livrările de LNG până la sfârșitul anului sau cel târziu la începutul anului viitor. În total, vrem să construim cam 12 stații în România. Surse de aprovizionare vor fi terminale LNG din Turcia și Marea Adriatică (cu cisterne auto), precum și din Marea Nordului (cu containere intermodale criogenice). Mai departe, intenționăm să ne extindem în regiune, pe piețe cum ar fi Serbia și Bulgaria”, a declarat, pentru Profit.ro, managerul italian.

România nu dispune deocamdată de stații de alimentare a vehiculelor ce funcționează cu LNG. Costantino Amadei, vorbitor de limbă română, a relatat că a venit prima oară în România în 1994, unde s-a ocupat de înființarea diviziei locale a ButanGas,

 » sursa: ziuadevest.ro

%d blogeri au apreciat: