Se apropie Noua Ordine Mondială? Dacă da, care? Sau cum au ajuns să se adeverească toate „teoriile conspirației” despre care au avertizat „extremiștii de dreapta” din anii ’90


ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

În episodul de joi al emisiunii „Rising” de la The Hill, jurnalista și comentatoarea politică Kim Iversen, discutând cu gazdele Ryan Grim și Robby Soave, a pus problema dacă Noua Ordine Mondială este doar o „conspirație a dreptei” – sau un concept larg răspândit în prezent, „care iese cu ușurință din gura liderilor globali de pretutindeni” – cum a fost recent chiar cea a lui Joe Biden, arată The Defender.

În sprijinul teoriei „conspirației de dreapta”, Iversen a citat definiția completă a noțiunii de „Noua Ordine Mondială”, dată de organizația evreiască de stânga Anti-Defamation League (ADL) / Liga Anti-Defăimare:

„Noua Ordine Mondială”:

„O sintagmă folosită cu referire la o teorie a conspirației de-ale dreptei, care a devenit populară în rândul extremiștilor antiguvernamentali începând cu anii 1990. Conspiraționiștii „Noii Ordini Mondiale” cred că o conspirație tiranică, socialistă, bazată pe ideea „unei singure lumi”, a preluat deja controlul asupra celei mai mari părți a planetei și plănuiește să distrugă ultimul bastion al libertății, Statele Unite, cu ajutorul unor colaboratori din cadrul guvernului.

Prin măsuri represive, precum și prin crize fabricate, cum ar fi atacurile teroriste și pandemiile, conspiratorii globaliști caută să elimine dizidența și să îi dezarmeze pe americani, astfel încât „Noua Ordine Mondială” să se poată instaura și să îi subjuge.

Conspiraționiștii „Noii Ordini Mondiale” cred, de asemenea, cel mai adesea, că în SUA au fost construite sute de lagăre de concentrare, pregătite să îi primească pe dizidenți; că guvernul va declara legea marțială, posibil, de exemplu, sub pretextul că răspunde la un atac terorist; și că guvernul va începe să confiște armele tuturor cetățenilor.”

ADL, fondată în 1913, se descrie ca fiind „un lider global în denunțarea extremismului, prin programe de combatere a prejudecăților și a urii în mediul online”. „Obiectivul său final este construirea unei lumi în care niciun grup sau individ să nu sufere din cauza prejudecăților, a discriminării sau a urii”.

Iversen a sugerat că, dacă se înlocuiesc câteva cuvinte-cheie – „autoritară” în loc de „tiranică”, „control” în loc de „subjugare” și „cenzură” în loc de „lagăre de concentrare” – definiția dată de ADL Noii Ordini Mondiale „nu pare atât de absurdă” în raport cu evenimentele actuale.

„Mulți dintre noi și-au pierdut libertățile în timpul pandemiei”, a spus Iversen. „Iar în ultima perioadă am fost martorii întemnițării unor dizidenți precum Julian Assange și a mai multor protestatari, doar pentru că au spus public ce gândeau.”

Pe de altă parte, a spus Iversen, sintagma de „Noua Ordine Mondială” este folosită acum în mod curent de liderii mondiali de pretutindeni –

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

%d blogeri au apreciat: