„Sărbătoresc pe oasele locuitorilor din Mariupol”. Cum a arătat „Ziua Victoriei” în teritoriile ocupate de ruși

Conturile de pe rețelele sociale pro-ruse au început să publice luni videoclipuri filmate în regiunea Herson din Ucraina, care arată manifestațiile de Ziua Victoriei. Ucrainenii acuză că rușii au adus oameni din Crimeea, pe care i-au scos pe străzi cu flori și steaguri sovietice. În orașul-port Mariupol, distrus de forțele ruse, nu a avut loc o paradă, dar au fost depuse flori la un memorial recent renovat de separatiștii susținuți de ruși.

Rușii au scos pe străzi artiști care să cânte printre blindatele inscripționate cu litera Z, simbolul războiului lui Putin în Ucraina. Foto: Captură video

Evenimentele de 9 mai par să fi atras mulțimi mici de oameni, fluturând steaguri roșii și purtând flori, scrie CNN.

Activiștii ucraineni din Herson au susținut că Rusia a adus oameni din Crimeea pentru a spori numărul de participanți.

Presa de stat rusă s-a grăbit să relateze despre sărbătorile Zilei Victoriei în zonele ocupate ale Ucrainei.

Agenția de știri de stat RIA Novosti a relatat că la Herson are loc pentru prima dată o procesiune în memoria eroilor Marelui Război Patriotic.

Vladimir Saldo, șeful administrației orașului, i-a felicitat pe locuitorii care s-au adunat în Parcul Gloriei cu portretele rudelor lor care au participat la război, scrie agenția de presă rusă.

Oameni cu steaguri rusești și un banner mare cu inscripția „Regimentul Nemuritor” se plimbă din parc pe străzile orașului, potrivit RIA Novosti.

Videoclipurile disponibile până acum sugerează o prezență modestă la miting.

Luni, Kirill Stremousov, vicepreședintele administrației militaro-civilă din regiune, numit de Rusia, a declarat pentru RIA Novosti că regiunea Herson va depune eforturi pentru integrarea cu Rusia.

„Nu intenționăm să organizăm un referendum și să creăm o republică”,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: