Românii nu pricep că Virgil Popescu beneficiază de protecție aproape divină – Probabil şi-a obținut deja cetățenia americană – CRITICII.RO

Când îl chemi la nunta fetei tale pe David Muniz, însărcinatul pentru Afaceri al SUA la Bucureşti, transmiți două mesaje clare, tuturor: intangibilitate şi aveți grijă la dosarele penale. Românii nu pricep că Virgil Popescu beneficiază de protecție aproape divină.

Mulți i-au cerut demisia şi câțiva au cerut chiar cercetarea sa, dar este atât de protejat, încât nu are vreo temere că va ajunge la puşcărie. Având în vedere lista cu invitați de la nunta fiicei lui, Virgil Popescu și-a obținut probabil cetățenia americană.

Toți românii știu că Virgil Popescu este un hoț, și totuși este ținut în funcție de trei guverne încoace. De la PNL, USR și UDMR până la PSD și Iohannis, toți au garantat pentru acest ministru.

Totuși, acest ministru a reușit să pună pe butuci o țară întreagă din fruntea statului. Politicile pe care le-a luat acest om au fost atât de distructive pentru țară încât este greu de înțeles pentru cine guvernează.

Guvernul, în frunte cu Virgil Popescu la ministerul Energiei, s-a angajat în fața Comisiei Europene de a închide și interzice cu efect imediat construirea de noi centrale alimentate pe lignit și huilă. Ultima palmă dată României este închiderea și vânzarea Termocentralei Mintia în plină criză energetică. Un nod energetic de o importanță imensă, care aduce atingere securității energetice a României.

Toţi cei 700 de angajaţi ai termocentralei au fost concediați în cadrul programului de restructurare a companiei.

Ministrul Energiei este susținut nu numai de președintele Klaus Iohannis, ci și de OMV Petrom, acesta acționând în interesul companiei. Producția de gaze, dar și de energie electrică a scăzut constant pe perioada celor trei mandate de ministru ale lui Popescu.

Virgil Popescu, în timpul mandatelor acestuia, 25% din puterea instalată în capacitățile de producție de energie electrică din România a fost închisă, iar importurile de gaze au ajuns la aproape 30% din totalul consumului național.

 » vezi mai mult pe www.CRITICII.ro