România s-a calificat în finala Eurovision cu piesa „Llámame” (VIDEO)

După trei ediții în care propunerea României n-a reușit să treacă de semifinalele Eurovision, interpretul Wrs a fost votat, joi seara, în finala ediției 2022 a concursului, după ce a interpretat pe scena din Torino piesa „Llámame”.

Piesa „Llámame” este ritmată și are versuri și engleză. Wrs a reușit să ajungă între finaliștii Eurovision în urma votului publicului, acordat prin SMS şi pe site-ul oficial al concursului, şi al juriilor de specialitate.

„Greul a trecut, dar acum vine un greu şi mai mare”, a glumit Wrs, după calificarea în finală. „Mă bucur că juraţii au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat şi au promovat-o în social media, iar astăzi, românii din diaspora au votat ‘Llámame’. Este un sentiment formidabil să ştii că ai alături de tine atât de mulţi compatrioţi care te susţin şi votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a adăugat tânărul interpret la finalul serii, potrivit adevarul.ro. 

România a concurat, joi, în a doua semifinală, alături de Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda, notează Digi24.ro. 

În finală s-au calificat, după prima semifinală, și moldovenii de la Zdob și Zdub, cu piesa „Trenulețul”, cu influențe populare, care vorbește despre relaţia dintre fraţii de peste cele două maluri ale Prutului. 

Considerată favorită în acest an este piesa „Stefania”, interpretată de grupul „Kalush Ucraina”. Tot cu influenţe populare, combinate cu ritmuri rap, piesa este dedicată mamelor în contextul războiului din Ucraina. 

Finala Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă, în Italia.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: