Rodica Boancă (AUR): Un copil de 11 ani și-a pierdut viața, strivit sub plăcile de beton ale unui teren de fotbal, în timpul unei competiții sportive. Domnule ministru Novak, ce măsuri veți lua pentru ca această tragedie să nu se mai repete?

Ministrul Tineretului și Sportului ar trebui să acorde o importanță deosebită condițiilor în care se desfășoară activitățile sportive la care participă elevii. Zilele trecute s-a întâmplat o tragedie la o competiție sportivă în Galați, unde un copil de doar 11 ani a murit strivit sub plăcile de beton ale unui teren de fotbal. Visa să ajungă un mare fotbalist, care să poarte cu mândrie tricolorul pe piept la meciurile naționalei. Visul i-a fost întrerupt brusc de nepăsarea cu care sportul juvenil este tratat.

În acest context, Rodica Boancă, senator AUR, i-a trimis o interpelare ministrului Tineretului și Sportului Carol-Eduard Novak prin care îi solicită acestuia răspunsuri cu privire la asigurarea unor condiții de siguranță pentru astfel competiții sportive și la proiecte privind îmbunătățirea sportului românesc, la nivelul copiilor și juniorilor:

  1. Cine își asumă responsabilitatea pentru acest eveniment care a îndoliat sportul românesc ?
  2. Ce măsuri veți lua pentru a elimina pe termen lung aceste evenimente tragice?
  3. Care este valoarea investițiilor în infrastructura bazelor de pregătire pentru tinerii sportivi?
  4. Ce proiecte viabile ați identificat în vederea îmbunătățirii sportului românesc, la nivelul copiilor și juniorilor?
  5. Aveți în vedere declanșarea unei anchete la Federația Română de Fotbal cu privire la fondurile alocate Centrelor de Excelență care la nici 2 ani de la înființare au fost transformate în Centre Naționale de Pregătire?
  6. De ce Ministerul Tineretului și Sportului nu a acordat Certificatul de Identitate Sportivă pentru Centrele de Excelență?

„Mens sana in corpore sano” spune un dicton latinesc care s-a propagat în cultura noastră națională peste milenii, dar care astăzi are mai puțină aplicativitate ca niciodată. Suntem în anul olimpiadei și cu toții avem ochii ațintiți asupra sportivilor noștri și le ținem pumnii în lupta lor pentru calificare. Dar, în același timp, trebuie să ne preocupăm și de viitorul sportului românesc și, in aceeași măsură, de sănătatea copiilor care practică orice sport, precizează Rodica Boancă.

%d blogeri au apreciat: