Record de decese Covid în Bihor pentru valul IV: 13 pacienți au murit în ultima zi, când au fost descoperite încă 426 noi infectări

Cu peste 4.000 de locuitori identificaţi oficial cu virusul SARS-CoV-2 şi spitalele din judeţ pline, în Bihor se înregistrează un nou nivel maxim de decese survenite într-o singură zi, pe fondul infectărilor, în al patrulea val al pandemiei.

Potrivit unei actualizări privind situaţia epidemiologică dată publicităţii sâmbătă dimineaţă de către Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor, bilanţul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 1.742, în ultima zi încetând din viaţă încă 13 bihoreni, cei mai mulţi din acest sezon.

Surse medicale au declarat BIHOREANULUI că dintre cele 13 persoane, care aveau între 45 şi 86 de ani, 12 au decedat în secţiile ATI ale spitalelor Municipal, Pelican şi Judeţean din Oradea, iar una la domiciliu, în Beiuş. De asemenea, 12 erau nevaccinate şi una vaccinată în primăvară, toate suferind şi de boli cronice, de la hipertensiune arterială şi obezitate la diabet zaharat şi cardiopatii ischemice ori accidente vasculare cerebrale.

În ultima zi au fost confirmate în judeţ încă 426 persoane infectate, în urma efectuării a 1.773 teste (rata de pozitivare fiind de 24,02%), ceea ce ridică la 36.826 totalul îmbolnăvirilor înregistrate în Bihor de la începutul pandemiei, până în prezent 30.707 încheindu-se cu vindecări.

La zi, în întregul judeţ sunt 4.377 cazuri Covid active, din care 665 tratate în spitale. În Oradea, potrivit DSP şi Prefecturii Bihor, la ora 8.30 a dimineţii de sâmbătă erau ocupate 66 din cele 71 paturi ATI Covid, dar trebuie subliniat că acestea se ocupă în câteva minute de la decesul unui pacient şi că la UPU sunt îngrijite zilnic persoane infectate în stare gravă pentru care se aşteaptă eliberarea unui loc în secţiile de Terapie Intensivă.

Cu tot mai multe infectări, incidenţa pe localităţi (număr de persoane infectate raportat la totalul populaţiei) îşi continuă ritmul crescător.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: