Raluca Turcan vrea salarii bine plătite în România, dar Guvernul FALIMENT nu a dat nici un leu în plus la salariul minim

Distribuie dacă ți-a plăcut


    Ministrul Muncii Raluca Turcan ne vorbește despre crearea de locuri de muncă în țara noastră și salarii bine plătite de către angajatorii privați, în schimb ”Guvernul faliment” nu a oferit nici un fel de beneficii în acest sens. Oare de ce se plăteșete salariul minim pe contractul de muncă în România?

    Salariul minim pe economie este trecut pe contractul de muncă printr-un acord între angajator și salariați din cauza taxelor colosale impuse de statul român în cârca mediului privat. Astfel apar aceste plăți la negru sau gri cum mai sunt ele numite. Avem o fiscalizare excesivă, iar în țările vestice taxele reținute de stat sunt returnate anual, iar taxele pentru sănătate sunt returnate integral dacă salariatul nu a beneficiat de servicii medicale în anul anterior.

    În România se încasează bani excesiv din taxe și impozite care mai apoi sunt furați de acești granguri care ajung la putere, totul fiind în detrimentul mediului de afaceri.

    “Un obiectiv principal şi al Ministerului Muncii, dar şi al Guvernului României îl reprezintă creşterea numărului de locuri de muncă mai bine plătite în România. Şi creşterea numărului de locuri de muncă plătite legal. Există din nefericire un obicei pe care dorim să nu-l mai perpetuăm şi anume printr-un acord angajat-angajator să fie acceptate şi alte forme de plată pe lângă plata legală a salariului pentru angajat. Ori lucrul acesta în primul rând dăunează angajatului pentru că un salariu mai mic plătit legal practic scad şansele angajatului de a accesa diferite facilităţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai, cum ar fi un credit bancar. De asemenea, acceptarea unei formele de plată la negru sau gri de către angajat afectează şi societatea întrucât scad şi contribuţiile pe care le-ar plăti angajatorul şi angajatul pe munca prestată”, a declarat Raluca Turcan, vineri, la Sibiu.  

    Ea a mai afiramt că România trebuie să fie competitivă la nivelul puterii de cumpărare a angajaţilor cu ceea ce există la nivelul Uniunii Europene. 


    Distribuie dacă ți-a plăcut