Radu Grădinaru (AUR), în sprijinul românilor din Austria: Este nevoie de o schimbare de paradigmă

Ignorați de statul român și de clasa politică de până acum, românii din diaspora și-au găsit în sfârșit un sprijin: Alianța pentru Unirea Românilor menține permanent contactul cu toți etnicii români de peste hotare. Mai mult decât atât, parlamentarii AUR efectuează vizite de lucru în diaspora, un exemplu de urmat pentru toți politicienii. Un astfel de model în reprezintă deputatul Radu Grădinaru, care a fost prezent vineri, 9 septembrie, la o întâlnire cu membrii și simpatizanții filiale AUR din Klagenfurt (Austria).

Încă de la intrarea în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor și-a propus să fie alături de românii din diaspora și să le ofere tot sprijinul de care au nevoie. Indiferent dacă aceștia au plecat din România pentru o perioadă scurtă (muncitori sezonieri, de exemplu) sau și-au stabilit deja domiciliu permanent în străinătate, românii întâmpină dificultăți pentru care niciun politician din vechile partide nu a găsit rezolvare.

Deputatul AUR Radu Grădinaru a participat la ședința filialei AUR din Klagenfurt – Austria, unde au fost dezbătute o serie de subiecte reprezentative pentru această comunitate. Astfel, printre punctele abordate s-au aflat:

  • Probleme ale pensionarilor, stabiliți în Austria, cu drepturi de pensie din Romania;
  • Îmbunătățirea din sistemul Sanitar și cel al medicilor cu cabinete particulare care încă nu au colaborarea cu CAS;
  • Sistemul Social din Romania (birocrația din acest sistem care nu funcționează pentru a scuti cetățenii de cozi infernale și zile de așteptare);
  • Repatrierea – ce soluții avem pentru familiile cu copii care se reîntorc în România și ce așteptăm de la statul român, în a ajuta cetățenii care fac acest pas;
  • Multiplele probleme care le întâmpină cetățenii români în Austria.

Statul român i-a abandonat pe românii din diaspora, a subliniat Grădinaru, tocmai de aceea este nevoie de o schimbare de paradigmă: acești români reprezintă o resursă importantă pentru Țară și trebuie să le oferim tot ajutorul de care au nevoie atât pe durata șederii lor în străinătate, cât și să le oferim motive să întoarcă acasă.

„Am constatat că frații noștri din Austria se confruntă cu aceleași probleme, neschimbate de ani buni. În ciuda declarațiilor sforăitoare și a promisiunilor din campania electorală, niciun partid nu a făcut nimic pentru acești români. AUR și-a propus să vină cu o schimbare și, de aceea, ne vom lupta în Parlament pentru ca dificultățile întâmpinate de cetățenii români de peste hotare să-și afle rezolvarea”, a punctat deputatul Radu Grădinaru.

Ar putea fi o imagine cu 13 persoane, persoane stând jos, persoane în picioare şi interior