„Oradea este magnifică”: Doi tineri americani au explorat orașul și au fost surprinși de cât costă o urgență stomatologică (VIDEO)

Doi tineri americani, Zach şi Haley, care au pornit într-o călătorie prin Europa Centrală şi de Est pentru a le prezenta internauţilor alternative de călătorie la preţ redus, au ajuns recent și în Oradea, descriind orașul ca fiind „magnific”.

Cei doi au vizitat România în luna august, pornind din Braşov şi plănuind să călătorească prin oraşele din Transilvania cu trenul, scrie Adevarul.ro.

În Oradea s-au cazat timp de două zile într-un apartament prin platforma AirBnB şi, între altele, au povestit într-un vlog cum s-au descurcat când au avut o urgenţă stomatologică.

„Dintele meu a avut nevoie de o reconstrucţie, aşa că a trebuit să apelăm rapid la un stomatolog. A fost pentru prima dată când am mers la un stomatolog în străinătate. A fost destul de rapid, iar totul m-a costat doar 28 de dolari. Foarte ieftin şi bine lucrat. Tot întrebam de preţ, iar doctoriţa ne-a întrebat de ce suntem aşa fixaţi pe cost. I-am explicat apoi că în SUA urgenţele stomatologice sunt foarte scumpe. Ea a fost foarte drăguţă cu noi şi vorbea engleza perfect”, a povestit Haley.

În vlogul din a doua zi petrecută în Oradea, cei doi au remarcat frumuseţea clădirilor în stilul Art Nouveau, dar şi clădirile construite în perioada comunistă.

Între obiectivele pe care le-au vizitat se numără Palatul Baroc, Piaţa Unirii şi Dealul Ciuperca. „Întreaga ţară nu este promovată pe cât ar merita. România este frumoasă, iar acest oraş, Oradea, este magnific”, a spus Zach.

În cea de-a doua zi, turiștii au ales să ia prânzul la restaurantul Hanul cu noroc, unde au mâncat fasole şi carne, un preparat pe care l-au ales dorind să încerce ceva tradiţional.

La finalul excursiei au adunat toate cheltuielile şi au spus că în Oradea au cheltuit doar 46 de dolari într-o zi.

 » sursa: ebihoreanul.ro