Proiect de hotărâre: plafonul de ajutor de stat prin HG 807/2014 ar putea crește de la unu la cinci milioane de euro. Sunt propuse și alte măsuri de eficientizare a procesului

Ministerul Finanțelor își propune să extindă și să eficientizeze măsurile de sprijinire a afacerilor cu impact major în economie. Astfel, pe 29 martie, a fost publicat un proiect de hotărâre de modificare a HG 807/2014. Cea mai importantă schimbare ar fi creșterea plafonului de ajutor de stat de la unu la cinci milioane de euro. Alte schimbări vizează finanțarea proiectelor de investiții majore și diminuarea riscurilor de administrare ineficientă a resurselor umane și financiare.

„Am modificat schema de ajutor de stat 807/2014 pentru a o adapta la evoluția pieței și la provocările cărora trebuie să facă față oamenii de afaceri în România. Acum este necesar să finanțăm acele investiții cu impact major în economie, similar cu pachetul de 17,5 miliarde lei dedicat companiilor mici și mijlocii din primul trimestru al acestui an. Sunt convins că prezenta schemă de ajutor de stat alături de programele deja aprobate, respectiv IMM PROD, RURAL INVEST, GARANT CONSTRUCT și INNOVATION, IMM Invest și Agro IMM Invest vor asigura o finanțare importantă a economiei în prima parte a acestui an, urmând să elaboram noi scheme de sprijin și programe foarte necesare economiei românești”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Se propune, de fapt, ridicarea plafonului minim al investiției de la unu la cinci milioane euro, acesta urmând să fie acordat sectoarelor strategice din economie care realizează investiții în active fixe de înaltă tehnologie și cu valoare adăugată mare. Se va mai modifica ș termenul de analiză, atât pentru cererile de acord, cât și pentru cererile de plată, la 90 de zile lucrătoare. Modificarea ar fi necesară din considerente administrative, dar și pentru a permite scurtarea termenului maxim pentru verificarea și evaluarea informațiilor și a documentelor justificative solicitate la 30 zile lucrătoare, astfel încât să poată fi desfășurate cât mai multe sesiuni într-un an.

 » sursa: ziuadevest.ro

%d blogeri au apreciat: