Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. El a fost acuzat că ar fi agresat sexual o femeie la spovedanie

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru agresiune sexuală. Sâmbătă după-amiază el fusese reținut și a fost audiat de judecători timp de câteva ore. Victima are 37 de ani și reclamă că agresiunea a avut loc în timpul spovedaniei.

ACTUALIZARE ORA 20:00 Magistrații de la Judecătoria Sectorului 6 au decis ca Visarion Alexa să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Anterior, avocata sa, Mariana Mihai, declarase că între clientul său și presupusa victimă era o relație de prietenie, iar „incidentul” s-ar fi petrecut în aprilie și nu în biserică. Victima a depus plângerea la poliție în iulie, în ultima zi când putea face acest demers.

„A existat o relație de prietenie de aproximativ 2 ani, deci relația de duhovnic a fost dublată de o relație de prietenie. Partea vătămată recunoaște acest lucru. Dânsa comunica aproape nonstop, noaptea, ziua, cu părintele. Și în această, să zic așa, relație, pe fondul acelei prietenii și abordări personale, a intervenit și acest eveniment, incident, din aprilie 2022”, a declarat sâmbătă avocata Mariana Mihai.

Ea a precizat că relația dintre preot și enoriașă era strict de prietenie și nu a existat o relație mai profundă. „Aceste aspecte vor fi analizate de procurori și de organele de anchetă”, a adăugat avocata. Mariana Mihai a declarat că presupusa victimă a depus plângerea pe 20 iulie,  în ultima zi în care se putea formula. „Și acesta este un lucru destul de discutabil”, a menționat avocata.

Ea susține că a existat o discuție, nu neapărat o agresiune, dar a refuzat să spună, la insistențele reporterilor, dacă victima a fost atinsă de preot. Susține însă că presupusele fapte nu au avut loc în biserică. 

Știrea inițială:

Un preot a fost reținut de poliție,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: