Parcarea imposibilă: Noua parcare supraetajată din Oradea s-a blocat din cauza… dimensiunilor prea mici

În Oradea vor putea parca doar șoferii supli! Reprezentanții municipalității au cerut refacerea proiectului tehnic al parcării supraetajate cu 145 de locuri care urmează fie construită între străzile Aurel Lazăr și Iosif Vulcan.

Inginerii Primăriei au realizat în ultima clipă că oricum ar împărți spațiul de 7 metri dintre doi stâlpi de susținere ai plafonului la trei locuri de parcare, câte erau estimate în studiul de fezabilitate, nu rezultă un spațiu mai mare de 2,3 metri pentru fiecare mașină.

Cum până și cel mai comun model de autoturism de pe șoselele orădene, Dacia Logan, are o lățime de aproape 2 metri, ocupanților le-ar mai rămâne circa 15 centimetri pe fiecare parte pentru a coborî, ceea ce s-ar dovedi o misiune imposibilă.

Proiectantul Poliart, care are termen până la sfârșitul lunii să rezolve problema spațiului prea îngust, oscilează între întărirea armăturii stâlpilor de susținere pentru a lărgi spațiul dintre ei cu circa 50 cm, ceea ce ar crește costurile construcției și ar reduce capacitatea parcării cu vreo 15 locuri și, implicit, și rentabilitatea ei.

Deși, dacă ar fi după conducerea Primăriei, soluția ar fi să mai slăbească șoferii…

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: