(P) OLX – Indexul locurilor de muncă. 2021 a fost cel mai bun an al pieței de recrutare online

Peste 2,85 milioane de români și-au căutat în 2021 un loc de muncă pe OLX, liderul pieței locale de anunțuri generaliste și unul dintre cele mai vizitate site-uri din România.

2021 este anul în care piața forței de muncă și-a revenit treptat, în urma dezechilibrului puternic resimțit începând cu declanșarea pandemiei de coronavirus, care a afectat economiile din întreaga lume. Astfel, cu mai multă claritate și predictibilitate în business, angajatorii au reluat o parte din planurile pe care le-au amânat odată cu debutul pandemiei, iar printre acestea s-au numărat și planurile de recrutare, derulate pentru acoperirea posturilor vacante sau a celor nou create. Toate acestea se reflectă și în numărul total de angajați din România, care a crescut cu circa 77.000 de noi salariați, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Actuala ediție a Indexului locurilor de muncă demonstrează, de asemenea, că numărul de locuri de muncă a crescut în ritm alert în 2021. Cu toate că acest sector a avut un start mai lent în primele două luni din 2021, începând cu luna martie au urmat creșteri importante: la nivel național, numărul anunțurilor de angajare pe OLX a crescut cu 37%, comparativ cu 2020, la peste 740.000 de oferte de recrutare.

Piața muncii a dat semne îmbucurătoare de revenire în 2021, iar acest lucru s-a datorat, în primul rând, volumelor mari de locuri de muncă scoase pe piață de angajatori, volume care s-au apropiat de nivelurile de dinainte de pandemie. Cu multe joburi pe piață, un apetit crescut pentru așa-numiții angajați blue collar, mai multă deschidere din partea angajatorilor, dar și un nivel crescut de selectivitate din partea candidaților, piața muncii din România s-a caracterizat anul trecut prin efervescență și reziliență.

Revenirea economică traversată de România a atras mai mulți angajatori către piața de recrutare,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: