Ovidiu Cupșa, șeful CERONAV: Cursurile IMO se vor scumpi! Video

Conf. Univ. Dr. Ing. Ovidiu Sorin Cupșa, ambasador Maritim IMO și Prim Vicepreședinte al Comitetului Adunării Generale a IM din 2019, s-a aflat miercuri în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de maxim interes pentru marinarii români. Directorul CERONAV a răspuns și întrebărilor incomode transmise de următori, dar a vorbit și despre proiectul de anvergură lansat în urmă cu mulți ani de zile și care începe să prindă contur, și anume înființarea noului campus, dar a vorbit și despre necesitatea reînființării flotei românești, un alt proiect de suflet pe care și-a pus semnătura și care speră să devină și proiect de lege.

În debutul interviului, Ovidiu Cupșa a vorbit despre mega-proiectul privind construirea unui nou corp de învățământ și a unui bazin de antrenament, proiect început în urmă cu 8 ani. CERONAV urmează să obțină autorizația de construire, urmând să fie pusă prima piatră de temelie.

Campusul este probabil cea mai importantă investiție din istoria CERONAV. Din fericire, suntem la va fi eliberată. Este un proiect care a câștigat un premiu internațional de arhitectură la Singapore, considerat una dintre cele mai frumoase clădiri dedicate educației, la nivel mondial. Va fi o clădire emblematică și frumoasă pentru Constanța. La sfârșitul acestei luni, sau la începutul lunii viitoare, vom băga prima cazma în pământ și vom începe să săpăm fundația. Am așteptat pentru acest proiect, peste 7-8 ani de zile. Și nu din cauza noastră, din cauza birocrației, am stat aproape 5 ani pentru un PUZ, din păcate, alte PUZ-uri se dau la foc automat, noi fiind instituție publică a trebuit să stăm 5 ani că să îl obținem. Acest proiect, în viziunea noastră managerială, ar fi trebuit să fie gata, să ne prindă cu el finalizat anul 2020, noi abia îl începem în 2022.”,

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: