Nereguli la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică. Adrian Axinia solicită clarificări

La Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică au fost semnalate o serie de nereguli. Astfel, există suspiciuni că șefa serviciului financiar contabil a folosit suma de 800 000 lei din conturile instituției în scop personal. În plus, angajații se plâng de întârzierile înregistrate la plata salariilor. Deputatul AUR Adrian Axinia a sesizat aceste nereguli către conducerea instituției și așteaptă clarificări.

 Adrian Axinia a subliniat că Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică (INCD ICCF) este unul de importanță strategică, mai ales în contextul în care în timpul pandemiei de Covid a devenit tot mai clar că România are nevoie de astfel de centre care să poată crea medicamente antivirale.

Suspiciunile care planează asupra institutului trebuie clarificate de urgență, întrucât o instituție așa de importantă nu poate avea performanțe, dacă în interior se cheltuie fondurile destinate cercetării în scop personal și dacă angajații nu sunt motivați.

Ȋn acest context, deputatul AUR a solicitat conducerii să răspundă la întrebările de mai jos:

1. Este adevărat că din conturile instituției a fost scoasă suma de 800.000 lei de șefa de la  financiar contabil?

2. Care este situația întârzierilor salariale și care sunt motivele care au cauzat aceasta situație?

3. Este adevărat că se tergiversează în mod voit de peste un an de zile conceperea unui  contract colectiv de munca?

4. Persoanele cu funcții de conducere  au declarațiile de avere/de interese actualizate postate pe site-ul institutului?

%d blogeri au apreciat: