Câți bani primesc angajații români în 2022 în perioada concediilor de odihnă

Angajatorii români trebuie să echilibreze lucrurile în privința concediului de odihnă, fiecare salariat având dreptul legal la 20 de zile libere pe an, care trebuie să fie stabilite și în funcție de nevoile și dorințele celorlalți angajați.

Ai motive de îngrijorare în privința resurselor financiare de care vei dispune în vacanță? Iată toate răspunsurile de care ai nevoie în ceea ce privește plata efectuată în perioada concediilor de odihnă!

Ei bine indemnizația de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale pentru ultimele trei luni anterioare concediului, multiplicată cu numărul de zile de concediu. Atât timp cât numărul legal de zile libere este respectat, nu trebuie să îți faci griji în privința banilor.

Fiecare angajat din România are dreptul legal la minimum 20 de zile de concediu de odihnă în fiecare an. Majoritatea salariaților își iau câteva zile libere (sau toate, după caz) în perioada verii. Din cauza prețurilor crescânde atât la utilități și combustibili, precum și la serviciile oferite în general în domeniul HoReCa, românii încep să se intereseze mai în detaliu despre drepturile salariale de care dispun pe durata concediului de odihnă.

Câți bani primesc angajații în concediul de odihnă

În primul rând, trebuie să menționăm că, potrivit legislației aflate în vigoare, indemnizația de concediu de odihnă trebuie să fie acordată fiecărui angajat cu cel puțin cinci zile lucrătoare înainte de intrarea în concediul propriu-zis. Codul Muncii stabilește că veniturile financiare aferente concediului de odihnă pot să difere în funcție de activitatea prestată de salariat.

Astfel, salariatul care lucrează cu timp parțial va beneficia de o indemnizație pentru concediul de odihnă proporțională cu timpul lucrat. În același timp, banii acordați pe perioada concediului de odihnă trebuie să reprezinte media zilnică a drepturilor salariale din ultimele trei luni anterioare celei în care salariatul a intrat în concediu,

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: