„Nereguli fără precedent”: De ce au fost înlocuite voturile juriilor din România și alte 5 țări la Eurovision?

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a explicat de ce au fost eliminate cele 6 jurii de la vot în finala Eurovision, inclusiv România. În esenţă, monitorul independent al EBU a sesizat că, în cea de-a doua semifinală, juriile acestor ţări au făcut un soi de blat şi şi-au dat cele mai multe voturi una alteia.

Explicaţiile privind neregulile în ceea ce priveşte voturile juriilor au fost prezentate într-un comunicat oficial publicat joi de către EBU pe site-ul oficial al Eurovision.

„După cum s-a comunicat sâmbătă, 14 mai, Partenerul de vot paneuropean independent al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) a detectat modele de vot neregulamentare în voturile juriului din şase ţări participante la cea de-a doua semifinală: Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino.

În cea de-a doua semifinală, s-a observat că patru dintre cele şase jurii au plasat toate cinci dintre celelalte ţări în Top 5 (ţinând cont de faptul că nu au putut vota pentru ele însele); un juriu a votat pentru aceleaşi cinci ţări în Top 6; iar ultimul dintre cele şase jurii a plasat patru dintre celelalte ţări în Top 4 şi pe a cincea în Top 7. Patru dintre cele şase au primit cel puţin un set de 12 puncte, care este maximumul care poate fi acordat”, se arată în comunicatul de pe site-ul concursului Eurovision.

Apoi, EBU arată că „modelul în cauză (n.r. – prin care ţările menţionate şi-au dat reciproc note mari) a fost detectat ca fiind neregulamentar de către partenerul de vot paneuropean şi a fost recunoscut de către monitorul independent al voturilor, deoarece cinci dintre aceste şase ţări au fost clasate în afara Top 7 de către juriile din celelalte 15 ţări care au votat în aceeaşi semifinală (care includea trei dintre cele cinci mari ţări: Germania,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: