Momentul uimitor când o familie de elefanți sărbătorește nașterea unui puiuț

O familie de elefanți a fost surprinsă când sărbătorea nașterea unui puiuț

Potrivit datelor oferite de „uk.xemtin3s.com”, în cadrul unui safari din Africa de Sud turiștii au avut parte de un „spectacol” unic în natură: momentul în care a venit pe lume un pui de elefant. Astfel, într-o zi ploioasă, a fost filmată o mamă elefant, care și-a adus pe lume puiuțul în doar câteva minute.

femela-elefant-care-naste-in-mediul-ei-natural

Sursă poză: captură youtube.com

Mama a stat în picioare când năștea, iar micuțul nu a putut să stea pe picioarele lui din primele clipe de viață.

mama-elefant-cu-puiul-ei-abia-nascut 

Sursă poză: captură youtube.com

După ce elefănțelul s-a născut, în jurul lui și al mamei sale s-au adunat câțiva elefanți din turma lor. Primul demers al acestora a fost să înceapă să-și miște trompele ca să-l ajute pe pui să se ridice și ca să-l ocrotească. Au format un cerc în jurul mamei și al puiului.

Ulterior, elefanții au început să facă zgomote, așa cum se obișnuiește când se naște un puiuț. Explicația pentru acest gest este următoarea: pe de o parte, turma „sărbătorește” venirea pe lume a unui nou membru al familiei. Pe de altă parte, elefanții vor să se asigure că nici mama, dar nici puiul, nu vor fi în niciun fel în pericol din cauza prădătorilor.

familie-de-elefanti-stransa-in-jurul-unei-mame-si-al-unui-pui-abia-nascut

Sursă poză: captură youtube.com

Ce se întâmplă la nașterea unui pui de elefant

Elefanții trăiesc în societăți matriarhale, care pot include familii restrânse, formate dintr-o mamă cu puiul ei sau familii numeroase, ce numără până la 40 de membri. Ei sunt foarte protectori între ei,

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: