Membrii și simpatizanții USR au făcut o petiție împotriva lui Dan Barna: Partidul a ajuns să aibă proprii penali

În urma eșecului răsunător al campaniei „Fără penali în funcții publice”, membrii și simpatizanții USR PLUS se simt trădați de actuala conducere a alianței. Mai mult, aceștia susțin că liderii USR nu și-au respectat promisiunea de a crea un registru transparent de contracte și, de aceea, au inițiat o petiție online pentru a le atrage atenția lui Dan Barna și acoliților săi.

Noi, membrii și simpatizanții Uniunii Salvați România, cerem ca liderii acestui partid să livreze ceea ce au promis în spațiul public. La data de 27 iunie 2019, într-o postare pe pagina oficială a USR, cât și a europarlamentarului USR PLUS Cristian Ghinea, apărea mesajul conform căruia „USR este primul partid din România care are registru transparent de contracte”. Acest registru ar fi urmat a fi pus la dispoziția membrilor și simpatizaților USR pe site-ul http://www.usr.ro/.

Din păcate, au trecut 10 luni de la acel anunț și nici până azi, acel registru nu este afișat. Între timp, europarlamentarul USR PLUS Cristian Ghinea și-a șters recent postarea din 27 iunie 2019, fiind aflat sub presiunea membrilor și simpatizanților USR care solicitau prezentarea registrului promis”, atrag atenția membri și simpatizanții USR.

Tototdată, aceștia atrag atenția că liderii partidului sunt lipsiți de transparență și acuză  conducerea USR că s-a abătut grav de la așteptările membrilor și simpatizanților. Dan Barna și apropiați de-ai lui ar fi exclus membri incomozi, care dezvăluiau abuzurile acestora:

În ultima perioadă, conducerea USR s-a abătut grav de la așteptările membrilor și simpatizanților. Atât Dan Barna, cât și susținători de-ai lui, au exclus membri incomozi, care dezvăluiau abuzuri și derapaje de la statut, de la regulamente sau de la mult lăudata transparență. USR, din partidul care promova #FărăPenali, a ajuns să aibă proprii lui penali, un fapt tolerat de Echipa Barna.

Pentru noi, USR a reprezentat ultima șansă a vieții noastre de a avea un partid curat în România. De aceea, acum e momentul de a încerca să-i corectăm derapajele evidente și să cerem demisia celor care îndreaptă acest partid în sfera partidelor tradiționale caracterizate de corupție, impostură și nepotism”, se mai precizează în petiția inițiată de membrii USR.

%d blogeri au apreciat: