Meciul România – Finlanda din Liga Națiunilor. Naționala obține acasă, in extremis, prima victorie

România a învins Finlanda, sâmbătă seară, pe stadionul Giuleşti, cu scorul de 1-0 (1-0), în etapa a treia a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor, un succes care vine după două înfrângeri în primele etape ale competiției.

Aceasta este prima victorie din mandatul selecţionerului Edward Iordănescu, după un egal şi trei eşecuri. A fost, de asemenea, primul meci al naţionalei pe noul stadion Giuleşti. 

În următorul meci, programat tot pe Giuleşti, România va întâlni, marţi, 14 iunie, selecţionata Muntenegrului.

România a deschis scorul în minutul 30, prin Nicușor Bancu, dar partida nu începuse sub auspicii bune. Înainte ca Bancu să marcheze primul gol al României în actuala grupă, cu capul, din centrarea lui George Puşcaş, acesta din urmă ratase un penalty acordat României în minutul 16. Pușcaș a șutat slab, pe centrul porţii, astfel că portarul Jesse Joronen a apărat.

România – joc destul de bun, Finlanda – posesie net superioară și ocazii uriașe ratate

România a făcut un joc destul de bun pe Giulești, a ratat ocazii mari de gol, având două bare şi un penalty ratat, însă Finlanda a avut o posesie net superioară (60%-40%, potrivit site-ului UEFA) şi a irosit câteva ocazii uriaşe de a înscrie, relatează Agerpres.

Tricolorii au ratat în primul minut al meciului, prin Puşcaş, care a tras pe lângă poartă din careu, după o eroare a lui Kamara.

Oaspeţii au replicat imediat, dar Niţă a prins mingea trimisă cu capul de Vaisanen (4), în urma unui corner.

Jucătorii antrenaţi de Edi Iordănescu au avut o perioadă bună de joc, însă şutul lui Sorescu (10) nu i-a pus probleme portarului finlandez. Cicâldău a trimis mingea în transversală cu capul (14), după centrarea lui Raţiu, iar la scurt timp după aceea,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: