Maratonul vaccinării din Bucureşti începe vineri. Vor fi prezenți medici cunoscuți, printre care Valeriu Gheorghiță și Mihai Craiu

Maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti începe vineri, de la ora 16,00, şi se va încheia luni. La acțiune vor participa aproximativ 1.200 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti.

Dintre cei 1.200 de voluntari, 260 sunt medici, 300 asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

Acţiunea începe vineri, la ora 16,00, şi se va termina pe 10 mai, la ora 8,00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate.

Dozele de vaccin urmează să fie livrate de militari, cu autospecialele cumpărate special pentru campania de imunizare. La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete.

Medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a declarat că la maraton vor fi 50 de fluxuri organizate și că se va lucra în ture de câte 8 ore: „Vom asigura procedurile cum sunt într-un centru obișnuit de vaccinare, vor fi la fel de în siguranță ca în centrele din spitale”.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete.

Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP. Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: