Ludovic Orban: 85% dintre patronii din HoReCa respectă regulile, restul nu. Ce restaurante ar putea fi redeschise mai întâi

Ludovic Orban a declarat, joi, că restaurantele vor putea fi redeschise când va exista „un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit” și garanția că toți patronii vor respecta regulile de protecție sanitară. Premierul spune că aproximativ 85% dintre patronii HoReCa respectă aceste măsuri, în timp ce un procent nu respectă sau nu vor să facă acest lucru.

„Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară.

Haideți să fim cinstiți. 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și care nu sunt implicați și nici nu-și doresc să asigure respectarea regulilor”, a afirmat Ludovic Orban.

Șeful Executivului a mai spus că discuțiile cu reprezentanții HoReCa vor continua iar dacă situația o permite ar putea fi redeschise mai întâi restaurantele din hoteluri.

„Continuăm discuțiile. Eu înțeleg situația foarte dificilă și chiar îmi doresc o deschidere cât mai rapidă, dar să fie făcută în niște condiții care să nu crescă riscul epidemiologic datorită deschiderii restaurantelor în spații închise. Chiar e posibil în două etape, întâi să deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ultrior celelalte restaurante”, a explicat Orban.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan spune că nu există argumente ştiinţifice care să demonstreze că o creştere a numărului de infectări cu Covid-19 este favorizată de activităţile din domeniul turistic.

Sursa: www.digi24.ro

 • USR şi PLUS au fuzionat! Momentan, noul partid se va numi USR, ulterior USRPLUS

  Mesajul de ultimă oră a lui Barna legat de moțiunea PSD

  Dan Barna a susținut că parlamentarii USR nu vor vota moțiunea depusă de PSD considerand ca nu este momentul potrivit că România să rămână guvernată. Dan Barna aduce acuze grele PSD, considerand că moțiunea reprezintă un gest iresponsabil:

 • Vrăjeala ieftină a lui Rareș Bogdan: să înceteze traseismul

  Vrăjeală ieftină și de prost gust a lui Rareș Bogdan. După ce în campania de europarlamentare spunea că în maxim 30 de zile PNL va tăia pensiile speciale, la aproape un an distanță nimic nu s-a petrecut în acest sens. Tot atunci vorbea Rareș Bogdan de traseismul politic și că PNL nu va accepta oameni

 • Africa este declarată liberă de poliomelită

  Din anul 2016 nici un caz nou de poliomelită nu a fost înregistrat. În mod oficial Africa a fost declarată liberă de această boală chiar dacă mai există diverse variații ale tulpinii virusului ce încă mai circulă prin continentul negru. În toate cele 47 de țări ale continentului s-a dus un amplu program de vaccinare.

 • Cine este Leonardo Badea, viceguvernatorul BNR propus de PSD premier

  Marcel Ciolacu a precizat în această seară că președintele României ar fi trebuit să formeze un guvern de uniunea națională și nu să impună PNL la guvernarea României. Președintele PSD s-a declarat încrezător că mâine se vor strânge toate voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură depusă împotriva guvernului PNL să pice. Marcel Ciolacu a

 • Stoica – PNL Dolj: Suntem singurul partid care luptă realmente cu PSD

  Stoica – PNL Dolj: Suntem singurul partid care luptă realmente cu PSD

  Candidatul PNL Dolj la funcţia de primar al Craiovei, profesorul Nicolae Giugea, şi candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, profesorul Alexandru Gîdăr, au susţinut, astăzi, 28 septembrie, o conferinţă de presă alături preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, preşedintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi vicepreşedintele Ionuţ

%d blogeri au apreciat: