Lucian Pușcașu (AUR): solicit intervenția Ministerului Sănătății la Spitalul Județean din Suceava, care a rămas fără materiale

La Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava nu se mai montează stenturi pentru toți pacienții, din lipsa materialelor. Deputatul AUR Lucian Pușcașu solicită intervenția Ministerului Sănătății pentru menținerea programului de urgențe pentru montarea de stenturi la Spitalul Județean Suceava.

Se va implica Ministerului Sănătății pentru menținerea programului de urgențe pentru montarea de stenturi la Spitalul Județean Suceava? Având în vedere importanța acestor intervenții pentru populație se va implica Ministerul Sănătății în finanțarea unui program național care sa aibă ca rezultat  punerea de stenturi în regim de urgență la toate spitalele județene din România?”, a întrebat deputatul AUR Lucian Pușcașu.

Mai mult, cei doi cardiologi intervenționiști, Paul Turcoman și Laurian Blaga, nu au o relație bună cu conducerea spitalului și, în scurt timp, nu vor mai avea intervenții decît în timpul programului de lucru, adică de luni pînă vineri, în intervalul orar 08.00-14.00.

Într-un interviu acordat Radio Top Suceava, doctorul Turcoman a declarat:

Pacienții pot să apeleze cu încredere la serviciile de cardiologie intervențională din Suceava. Activitatea medicilor pentru pacienții cronici este suspendată de aproximativ o lună și a fost informată și conducerea. Nu se mai pun stenturi. De altfel, în întreg județul nu e posibil așa ceva, nici măcar la cerere, contracost. Pacienții pot solicita, însă procedura în sine nu poate fi efectuată din lipsa materialelor”.

Urgentele la Spitalul Judetean Suceava au fost susținute de dr. Turcoman timp de doi ani, 24 de ore din 24. Ulterior, s-a alăturat echipei și medicul Blaga. Acum, cei doi medici fac o săptămînă și o săptămînă partea de urgențe. Din păcate, acestia si-au depus demisia pentru contractul de chemări de la domiciliu, ceea ce înseamnă că după următoarele 16 zile lucrătoare, nu se vor mai susține nici măcar urgențele, în afara programului. Toate urgențele nu știm cum vor mai fi rezolvate. 

%d blogeri au apreciat: