Dan Tanasă (AUR) solicită investiții urgente la școala din comuna Batoș din județul Mureș. Ce face Ministerul Dezvoltării?

Mai multe administrații locale din județul Mureș se confruntă cu o lipsă acută de fonduri pentru renovarea, modernizarea și dotarea spațiilor dedicate învățământului. Deputatul AUR Dan Tanasă intervine în cazul școlii din comuna Batoș din județul Mureș, care se confruntă cu o lipsă acută de fonduri pentru investiții într-o unitate de învățământ esențială pentru bunul mers al comunității. 

Tanasă se adresează ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație Cseke Attila și solicită intervenția urgentă pentru reluarea activității educaționale, care a fost întreruptă din cauza stării tehnice a construcției, lipsa izolației, geamurile cu tâmplărie din lemn care nu se închid etanș și care duc la pierderi de căldură din sălile de clasă, implicit la costuri foarte ridicate pentru plata agentului termic.

În ce stadiu se află evaluarea documentației aferente finanțării Școlii Gimnaziale din comuna Batoș, județul Mureș și care sunt motivele pentru întârzierea comunicării unui răspuns, în contextul în care procesul educațional în condiții optime reprezintă o prioritate pentru buna guvernare locală și națională? Mai mult, când se estimează aprobarea finanțării pentru acest proiect de investiție, dat fiind faptul că respectivul imobil se află în proces de degradare constantă, el reprezentând un posibil pericol la adresa integrității fizice a elevilor?”, a întrebat deputatul AUR Dan Tanasă.

Imobilul școlii a fost retrocedat și ulterior achiziționat de către UAT Comuna Batoș. Modificările au provocat întârzieri considerabile în depunerea unei cereri de finanțare nerambursabilă pentru obținerea unor sume în vederea efectuării lucrărilor necesare.

%d blogeri au apreciat: