Lider USR îi cere lui Cîțu să ofere beneficii doar pentru cei care s-au vaccinat: Nu te vaccinezi, porți mască

Distribuie acest articol!


  Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR PLUS, nu susține măsurile de relaxare pe care le-a introdus guvernul Cîțu și nici eliminarea unor restricții de la 1 iunie. El consideră că această abordare nu va încuraja deloc vaccinarea.

  „Premierul a anunțat că de pe 1 iunie se vor ridica câteva restricții. Și asta este bine, cu toții sperăm să scăpam de ele după ce dobândim imunitatea de turmă, de grup. În principiu vor fi mai multe libertăți pentru noi toți și în mod particular pentru cei vaccinați – acces la evenimente private, concerte sau cluburi.

  Ar trebui lucrurile puse un pic în perspectivă și setate niște așteptări pentru toată societatea. Și încurajata vaccinarea, pentru că dacă tu vii și spui brusc că aproape toată lumea are liber, atunci e mult mai greu să pui oamenii să se vaccineze. (…) trebuie să ne gândim pe un orizont de timp până la finalul anului să vedem cum arată toată povestea, că dacă vaccinarea se duce în cap în următoarea lună sau în următoarele luni atunci…cu atât mai mult trebuie să creăm niște reguli în care să îi favorizăm, cred eu, pe cei vaccinați, și spun asta cu toată tăria. Spunem că puteți merge la evenimente private, evenimente publice, vaccinați-vă și mergeți la evenimente. Și așa ne asigurăm că noi ca societate suntem mai sănătoși cu toții și ne asigurăm că nu vedem un nou val 4”, a spus Ionuț Moșteanu la Gândul live.

  El a precizat că el n-ar renunța la mască în spațiul public pentru persoanele nevaccinate.


  Distribuie acest articol!

   %d blogeri au apreciat: