Jurnalul unui băiețel de 8 ani din Mariupol: ”M-am trezit. Am o rană pe spate și pielea ruptă. Sora mea are la cap”

Am încercat să descopăr cine este băiețelul, însă mi-am dat seama că nu contează identitatea lui, cât contează mesajul pe care îl transmit paginile din jurnalul lui. Acestea au fost publicate de Evgeny Sosnovsky, un actor din Mariupol care a reușit să supraviețuiască atacurilor armate în orașul unde teatrul de acolo a devenit o groapă comună și 600 de oameni și-au pierdut viețile nevinovați. Jurnalul a fost publicat azi-noapte, după ce Evgeny a reușit să părăsească Mariupolul și să ajungă în siguranță în Zaporojie. Ultima postare a actorului, înainte de a anunța că a ajuns în Zaporojie, fusese pe 20 februarie cu imagini dintr-o piesă de teatru. Postarea cu jurnalul băiețelului, deși publicată de câteva ore, deja face înconjurul lumii. 

Ce scrie băiețelul?

Titlul jurnalului este ”Război”, iar micuțul povestește cu litere stângace, cu exprimări simple și inocente și cu desene care îți rup sufletul, cum el și familia lui supraviețuiesc unor momente de care nimeni pe lumea aceasta, mai ales un copil, nu ar trebui să aibă parte. 

Războiul

 • 3 – soare: am dormit bine, m-am trezit, am zâmbit și am citit 25 de pagini
 • Apoi mi-am dat seama că bunicul meu a murit.
 • Am răni pe spate, mai exact, pielea ruptă. Sora mea are o rană la cap, iar mama mea are carnea ruptă de pe braț și o gaură în picior.
 • Eu am 8 ani sora mea 15
  Trebuie să schimbăm pansamentele.
  Mama întâi, eu al doilea, sora a treia.
  Apropo, am o prietenă, Vika, care e veselă și e vecina noastră.
  Părinții ei sunt frumoși.

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: