INTERVIU EXCLUSIV cu Părintele Valerian, fostul actor Dragoș Pâslaru: Frica de aceste vremuri e o minciună implantată. Să-L urmăm pe Hristos fără teamă! Curajul întru Hristos va birui pe oricine! Sfinții temnițelor comuniste sunt sprijinul acestor vremuri

Florin Palas: Părinte Valerian, în fața fricii și a panicii ce pare că a cuprins poporul nostru, ce mesaj ați avea de transmis românilor?

Părintele Valerian: Frica este o minciună a satanei! Un om credincios n-are frică! Frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii, dar frica de ziua de mâine este un fals, pentru că Hristos ne spune limpede că El ne îmbracă, El ne hrănește. Ne învață ceva uluitor și noi nu ne trezim, după 2.000 de ani de creștinism. Dumnezeu Atotțiitorul, Atotfăcătorul, este Dumnezeul nostru. Nu știu cât de conștienți suntem noi când spunem rugăciunea Tatăl nostru. Și ce înseamnă Tatăl nostru pentru fiecare conștiință. Frica de vremurile acestea este o minciună implantată, este un cip deja băgat în capul nostru. Și noi așteptăm alte cipuri! Dar atenția noastră este îndreptată acum spre această minciună, și nu spre rugăciune, nu spre întâlnirea cu Hristos. Nouă ni se pare că ne salvează un talk-show sau pălăvrăgeala nu știu cui! De aceea cred că salvarea omului este din nou, așa cum a fost întotdeauna, numai prin credință. 

Dar dacă ne vor interzice să mergem din nou la Biserică, ce trebuie să facem?

Dacă vom avea credință, niciodată Hristos nu poate fi biruit! Biserica lui Dumnezeu nu va fi biruită nici de porțile iadului, în veci! Lucrul acesta l-a spus Hristos, nu l-a spus un om politic. L-a spus Hristos, l-a spus Adevărul, l-a spus singura putere! Și atunci, noi să-L urmăm, fără teamă că vom fi prinși, amendați, omorâți, închiși și așa mai departe. Acest curaj întru Hristos va birui pe oricine, pe absolut oricine! Numai că trebuie să vrei să-L urmezi! Ia-ți Crucea și vino după Mine! Crucea nu este o jucărie, este o jertfă, numai că pe Cruce este răstignit Hristos până la a Doua Lui Venire! El este Apărătorul nostru, Biruitorul morții și al iadului! Asta nu înțelegem noi, din nenorocire! Ne bazăm pe oricine, pe relații, pe rațiunea noastră căzută, care ne-a vândut satanei de multă vreme, și nu ne bazăm pe Hristos, nu ne mai bazăm pe Taine. Uităm că suntem fiii și fiicele lui Dumnezeu! Uităm că prin căsătorie avem încă o Taină, a unirii, a revenirii la ceea ce eram înainte de căderea din Rai, uităm că avem Taina Sfântului Maslu, uitând că avem Taina Spovedaniei, taină în care ne aflăm față în față cu Mântuitorul înainte de a-L primi pe Mântuitorul în noi. 

De ce uităm? Pentru că suntem atenți și risipiți la toate prostiile, la toate gâlcevile lumii, uitând că suntem fiii lui Dumnezeu! Ori această uitare costă, iar în golul lăsat de ea intră Necuratul! De aceea, omenirea este înspăimântată, de aceea omenirea poartă mască, pierzându-și identitatea cu o liniște extraordinară! De aceea, putem fi mințiți că acest Covid ucide într-o proporție extraordinară, deși nu este adevărat. Chiar Organizația Mondială a Sănătății spune că acesta este printre ultimele locuri ca rată a mortalității. Pe primele locuri se află tuberculoza, sifilisul, HIV-ul, sunt bolile infecțioase.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

%d blogeri au apreciat: