Înmormântare cu recital: Cum a ajuns un preot din Bihor să citeze din… Victoraş Micula

Obiceiuri ciudate prin Cucuceni, comuna Lunca, satul de baştină al fraţilor Viorel şi Ioan Micula, unde se ştie că aceştia, dar şi Victor, sturlubaticul fiu al celui dintâi, au ajuns pictaţi lângă sfinţi pe pereţii lăcaşului de cult sponsorizat şi de ei.

Ei bine, parohul ortodox din comună, Cristian Ifrim, a mers şi mai departe: o poezie pe care Victoraş a dedicat-o memoriei fratelui bunicului său, Moise Micula, trecut în nefiinţă săptămâna trecută, şi publicată ca omagiu la rubrica de profil a cotidianului Crişana, a fost preluată şi recitată în întregime miercurea trecută în biserică, la slujba de înmormântare a defunctului.

Inclusiv cu încheierea unde Micula jr. ţinea să se ştie că poemul e cu dedicaţie „de la Victor Micula pentru unchiul meu”, deşi textul apăruse ca mesaj de condoleanţe al întregii sale familii.

Bomboana pe colivă e că de la recitalul preotului a lipsit tumna’ autorul, care preferă să stea în continuare în auto-surghiun, fiindcă în ţară e deranjat de procurori cu dosare penale. Bihorel îi transmite pe această cale condoleanţe şi să-şi etaleze talentul şi la ocazii mai fericite…

(poezia apărută pe portalul Crisana.ro)

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: