Bruce Willis renunţă la actorie. Suferă de afazie

Starul de cinema Bruce Willlis, cunoscut lumii întregi în special datorită seriei „Greu de ucis”, a decis să se retragă din lumea actoriei la vârsta de 67 de ani. Acesta a fost diagnosticat cu afazie, o boală care afectează comunicarea verbală, precum şi abilitățile de a scrie sau citi.

Anunţul a fost făcut de familia lui Willis, printr-un comunicat care este semnat de actuala soţie a actorului, Emma Heming Willis, precum şi de fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele starului american – Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.

„Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile de comunicare. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se retrage din actorie, care a însemnat atât de mult pentru el (…) Aşa cum spune întotdeauna Bruce, trăieşte viaţa la maximum. Împreună, intenţionăm să facem asta”, se arată în comunicatul transmis de familie, notează Digi24.ro.

Conform aceleiași surse, medicii de la Clinica Mayo din Statele Unite precizează că afazia apare adeseori după un accident vascular cerebral sau în urma unui traumatism cranian şi îl împiedică pe pacient să comunice normal. „Afazia poate să afecteze capacitatea oamenilor de a vorbi, de a scrie şi de a înţelege un limbaj, atât în formă orală, cât şi scrisă”, au explicat specialiștii.

Această boală nu poate fi vindecată, dar un poate fi tratată cu ajutorul logopediei, scrie agenţia Mediafax.

Celebrul actor de la Hollywood a debutat în anii 1980, interpretând câteva roluri secundare în mai multe lungmetraje.

Actorul și-a câștigat faima în tinerețe cu rolul din serialul ”Maddie si David” (Moonlighting), pentru care a fost răsplătit cu Globul de Aur.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: