Încă 403 cazuri Covid în Bihor, plus 9 decese. Record de spitalizări în județ, iar în Oradea incidența impune extinderea carantinei de noapte

Pentru a doua zi la rând, în Bihor au fost înregistrate vineri dimineaţă încă 403 noi cazuri Covid. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii Bihor, acestea au fost descoperite după efectuarea a 1.564 teste, astfel că 25,76% dintre ele au indicat prezenţa virusului.

Odată cu noile cazuri, bilanţul îmbolnăvirilor în judeţ a ajuns la 36.412 de la începutul pandemiei, dintre care 30.574 s-au încheiat cu vindecări.

Alte 1.729, însă, s-au soldat cu decese, ceea ce înseamnă că de joi până vineri dimineaţă au mai murit încă 9 oameni infectaţi.

„Toate cele 9 persoane decedate, cu vârste cuprinse între 70 şi 86 de ani, erau nevaccinate şi aveau comorbidităţi, de la hipertensiune arterială la diabet zaharat”, au declarat surse medicale. „În 20 de luni de pandemie, judeţul Bihor a pierdut deja un număr de oameni egal cu populaţia unei comune. Mulţi dintre cei decedaţi, chiar dacă aveau şi afecţiuni cronice, ar mai fi trăit dacă nu se infectau sau dacă s-ar fi vaccinat”, au adăugat sursele medicale.

La fel cum s-a întâmplat joi, din cele 403 noi cazuri Covid, 7 sunt la persoane care au mai fost infectate şi în trecut.

Vineri dimineaţă, în Bihor erau 4.109 persoane infectate, dintre care, potrivit DSP şi Prefecturii, 69 erau în stare gravă la ATI. De asemenea, potrivit surselor BIHOREANULUI, numărul total al pacienţilor Covid internaţi în spitalele din judeţ a ajuns la un record de 665 de persoane.

Incidenţa pe localităţi creşte în continuare, în unele depăşind chiar 13 cazuri Covid active la mia de locuitori. În Toboliu este de 13,51/1.000, în Ceica 13,17, iar în Spinuş 13,1.

În 5 unităţi administrativ-teritoriale incidenţa este mai mare de 10 la mia de locuitori (Brusturi, Căbeşti, Paleu,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: